kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Turkcell'in değeri artacak hisselerimizi satmayacağız'

Turkcell'in ortağı Altimo'nun Başkan Yardımcısı Babaev, "Turkcell'deki ortaklığımız sürecek. Bankacılık ve perakendede olmak istiyoruz" dedi..
Altimo Başkan Yardımcısı Kirill Babaev, Amerika'da aleyhlerine sonuçlanan bir tahkim davasının sonucu olarak Kazak Visor Group'a oy hakkını sattığı Turkcell hisselerini yakında geri alacaklarını söyledi. Babaev İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, söz konusu hisseler üzerindeki temettü haklarının Altimo'ya ait olmaya devam ettiğini, yüzde 6.6'lık Turkcell hissesine karşılık gelen bu satışta Visor Group'un Turkcell İletişim Yönetim Kurulu'nda bir üye bulundurma hakkı olduğuna dikkat çekti.

'HİSSELERİ GERİ ALIRIZ'
ABD'deki tahkim mahkemesi, Altimo'nun Ukrayna'daki ikinci büyük mobil telefon şirketi Kyirstar'daki Altimo hissesinin, ayrıca bu ülkedeki üçüncü mobil telefon şirketi olan ve Turkcell'in de ortağı olduğu Astelit'teki hissesini yarıya indirmesini ve bu kapsamda da Turkcell'de bulundurduğu yüzde 13.22'lik hisseyi de yarıya indirmesi gerektiği hükmünü vermişti. Babaev, Visor Group ile yaptıkları anlaşmaya göre, Kyirstar'daki anlaşmazlık çözülünce Turkcell hisselerini geri alacaklarını anımsattı. Babaev, Altimo olarak Turkcell'in piyasa değerinin mevcut düzeyin daha da üzerine çıkmasını beklediklerini, Turkcell hisselerini kesinlikle satmayı düşünmediklerini söyledi. Turkcell'in piyasa değeri 21 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Babaev, Altimo Grubu'nun Türkiye'de bankacılık, perakende ve telekom alanlarında bulunmak istediğini söyledi; ancak gerek Migros'a teklif verip, vermedikleri sorusuna, gerekse de bankacılıkta nasıl yatırım düşündükleri sorusuna yanıt vermedi.

ÇUKUROVA İLE SORUN
Babaev ayrıca, Turkcell'de edindikleri hisse karşılığında Çukurova'ya sağladıkları finansman kapsamında alacakları bulunan yaklaşık 1.5 milyar dolarlık kredi konusunda Çukurova ile yaşadıkları ihtilafın bu yıl için İngiliz Virgin Adaları'ndaki mahkeme tarafından çözülmesinin beklendiğini söyledi ve "Bu mahkeme ya bizim Çukurova'dan geri ödemeyi kabul etmemize karar verecek ya da 'Hisseleri siz alın' diyecek" dedi . Çukurova Grubu, bulduğu 1.5 milyar dolarlık kredi ile Altimo'ya faiz dahil kalan 1 milyar 447 milyon dolarlık borcunu ödemek istemiş, ancak Altimo, Virgin Adaları'ndaki davanın açılmış olması nedeniyle Çukurova'nın ödemede geç kaldığını belirtip ödemeyi kabul etmemişti.