kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÜL DÖKTÜM YOLLARINA! Bakan Çağlayan'ı Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği üyeleri yoluna gül dökerek karşıladı.

'Sıkıntı, felaket tellallarından kaynaklanıyor'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, piyasalardaki sıkıntının nedenini felaket tellallarına bağladı. Çağlayan, bugün piyasalarda yaşanan sıkıntıların, seçim döneminde felaket tellalları yüzünden piyasadan 40 milyar dolara yakın Türk Lirası'nın çekilmesinden kaynaklandığını' söyledi. Çağlayan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) istişare ve değerlendirme toplantısına katılmak üzere geldiği Adana Havalimanı'nda, ekonomide iddia edildiği gibi herhangi bir felaket beklentisinin olmadığını, seçim döneminde olduğu gibi bugün de felaket senaryoları çizenlerin bulunduğunu söyledi. Bugün piyasada yaşanan para darlığının asıl sebebinin seçim döneminde yapılan spekülasyonlar olduğunu' anlatan Bakan Çağlayan, şunları söyledi:

TÜRK İNSANI TELAŞLANDI
"Nisan 2007'de Türkiye, hiç sebebi yokken seçim ortamına girdi. O dönemde felaket tellalları 2007'de seçimlerin olmayacağını, seçimlerde AK Parti'nin birinci parti çıkmayacağını, çıksa bile iktidar yapılmayacağını, hatta bir kısım çevreler daha da ileri gidip, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de işin içine karıştırma edepsizliği göstererek, ihtilal yapılacağı söylentilerini bile çıkardılar. Bu ortamda Türk insanı, telaşa kapılarak, piyasadaki parasını çekmeye başladı."