kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hrant Dink Agos gazetesi önünde anıldı

Yeni Haber
Hrant Dink, ölümünün 1. yıl dönümünde çalıştığı Agos gazetesi önünde anıldı.

Saat 13:00 sıralarında Harbiye'de toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, sloganlar atarak Agos Gazetesi'ne doğru yürüdü.

Anma töreni nedeniyle polis tarafında Agos Gazetesi önünde ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken grup üyelerinin ellerinde "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Kalabalığın sloganlar eşliğinde Agos Gazetesi önüne gelmesinin ardından Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, gazete binasının penceresinden bir konuşma yaptı.
Kanın durmadığını ve adaletin yerine gelmediğini söyleyen Rakel Dink, "Kan bir yıldır susmadı. Kanın sesi ancak adaletle susar. Adalet yerini nasıl bulacak?" dedi. Hrant Dink'i öldürenlerin eline Türkiye bayrağı verdiliğini söyleyen Rakel Dink, bu durumu anlamadığını belirterek, "Daha katil yok. Silahın markasını bilen ülkemin adaleti ne yaptı? Bu töreni adalet için gerçekleştiriyoruz. Katiller ancak cesaretle bulunur. Eğer bulunmasa vahşet olayları daha çok yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Anma törenini takip eden gazeteciler kendileri için hazırlanan platforma alınırken konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Öte yandan Agos önünden ayrılanların ellerindeki pankartları gazete önüne bıraktıkları görüldü.