kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu donuyor!

Yeni Haber
Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. Bölge genelinde en soğuk gece sıfırın altında 30 derece ile Ardahan'da yaşanırken, Bingöl'de 18 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam ediyor.Yetkililer, gece ölçülen en düşük sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 30, Erzurum ve Kars'ta 27, Erzincan'da 17 ve Iğdır'da 21 derece olduğunu belirtti.

Gün içinde beklenen hava sıcaklıklarının ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 10, Ardahan'da 14, Kars'ta 9, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 3 derece olduğunu bildirildi.

İl merkezlerindeki kar kalınlıklarının ise Kars'ta 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 6, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre ölçüldüğü kaydedildi.

SALIYA KADAR KAR YAĞIŞI BEKLENMİYOR

Bölge genelinde gündüz saatlerinde sis, gece ise don ve buzlanmanın yaşandığını dile getiren yetkililer, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu ve salı gününe kadar kar yağışı beklenmediğini belirtti.Bölgede soğuk hava nedeniyle vatandaşların birtakım sıkıntılar yaşıyor. Özellikle dizel araçları olanların soğuk nedeniyle araçlarını çalıştırmakta güçlük çektiği gözlendi. Bölge genelinde vatandaşların soğuk nedeniyle buz tutan cadde ve sokaklarda yÜrümekte güçlük çektiği görüldü.Öte yandan, bölge genelinde sadece Bingöl'de kapalı köy yolu olduğu kaydedildi. Bingöl'de kapalı olan 18 köy yolunun açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edildi.

KAYSERİ'DE 15 GÜNDE 1785 SU SAYACI DONARAK PATLADI

Kayseri'de hava sıcaklığının geceleri eksi 26 dereceyi aşması sonucu çok sayıda su sayacının donarak patladığı bildirildi.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 15 günde aşırı soğuk nedeniyle 1785 su sayacının donarak patladığını söyledi.Her gün ortalama 500 abonenin arıza veya donan su şebekesi nedeniyle kendilerini aradığını belirten Batuhan, şu bilgileri verdi:''Kayseri'de son 15 gündür devam eden şiddetli soğuklar yüzünden 1785 adet su sayacı ne yazık ki donarak patladı. Donan su sayaçları üzerleri cam yünü, kumaş atığı, talaş gibi izolasyon maddeleriyle kapatılsaydı bu sayı çok düşük olabilirdi. Donan sayaçları değiştirmek için 12 ayrı ekip oluşturduk ve 1620 sayacı değiştirdik. Sayaçları donan abonelerimiz şikayetlerini kuruma bildirirken abone numaralarını da belirtsinler.''Batukan, abonelerin ısıtılmayan odaların dışında kalan su borularının da üzerlerini izolasyon malzemeleriyle kapatarak korumalarını istedi.

AA