kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay: On 'genç' teslim oldu

Genelkurmay, 10 PKK'lının teslim olduğunu duyururken, önceki açıklamaların aksine "terörist" değil "gençler" ifadesini kullandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Genelkurmay: On 'genç' teslim oldu
Genelkurmay, 10 terör örgütü militanının teslim oluşunu alışılmadık biçimde duyurdu. Önceki açıklamaların aksine önceki gün Silopi'de teslim olan militanlar için "terörist" ifadesini kullanmayan Genelkurmay Başkanlığı, "Terör örgütü tarafından ölüme sürülmek üzere zorla dağa çıkarılan gençlerden 10'u daha örgütün Irak kuzeyindeki kamplarından kaçarak, 17 Ocak 2008'de Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olmuşlardır" dedi. Genelkurmay Başkanlığı, ocak ayında yaptığı dört duyuruda, teslim olanlar için "terörist" ifadesini kullanmıştı. TSK, 2007'de teslim olan 109 PKK'lı için de terörist demişti.

BİR AYDA 21 PKK'LI
Genelkurmay Başkanlığı'nın dün internet sitesine koyduğu açıklama, PKK'daki dağılmayı gözler önüne serdi. 2007 yılı boyunca 109 PKK'lı teslim olurken, bu sayı son bir ayda 21 oldu. Genelkurmay, "Devam eden operasyonlarla sürdürülen baskılar sonucu ağır kayıplar veren terör örgütünde çözülmeler devam etmektedir" dedi. Son olarak önceki gün Şırnak Silopi'de 10 militanın daha teslim olduğunu açıklayan Genelkurmay, "Terör örgütü tarafından ölüme sürülmek üzere zorla dağa çıkarılan gençlerden 10'u daha örgütün Irak kuzeyindeki kamplarından kaçarak, 17 Ocak 2008 tarihinde Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olmuşlardır" dedi. ANKARA