kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘Tilili’ sergisinde Hrant Dink’in yazıları seslendirilmiş.

Her Şey Dink İçin

Evrim ALTUĞ
Bir yıl önce bugün saat 15.00'te, kurduğu gazetenin önünde öldürülen Hrant Dink, kendisi adına açılan özel sergiler, verilecek konserler, hazırlanan kitap ve dergilerle anılıyor..
Hrant Dink, katledilişinin ilk yıldönümünde çeşitli etkinlik ve kültürel ürünler eşliğinde hatırlanıyor. Bunların arasında en çok ses getirecek olanı ise, kuşkusuz bugün saat 15.00'te, Dink'in hayata veda ettiği Agos gazetesi önünde yapılacak olanı. Bu arada, usta kalemin yarın saat 13.00'te, Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacağını da ekleyelim. Hrant Dink adına hazırlanan çalışmalardan ilki, Hadig inisiyatifinin hazırladığı ve 19 aydının katkılarıyla sunulan 'Tilili' sergisi. Sergide, Dink'in son dönemde kaleme aldığı köşe yazıları ve konuşmalarını, Yetkin Dikinciler, Tuncel Kurtiz, Ömer Madra, Serra Yılmaz, Okan Bayülgen, Banu Güven, Mehmet Ali Alabora gibi isimler seslendiriyor. Sergiyi yarın 22.00'ye kadar gezebilirsiniz. Hrant Dink, bu akşam şarkı ve türkülerle de anılıyor. 'Hrant'ı Anmak İçin' adlı bu etkinlik, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 20.00'de başlayacak. Bu özel geceye Aynur, Bennu Yıldırımlar, Birol Topaloğlu, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Ruhi Su Dostlar Korosu, Erkan Oğur, Hayko Cepkin, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kardeş Türküler, Lale Mansur, Lusavoriç Korosu, Mahir Günşiray, Sayat Nova Korosu'nun katılması bekleniyor. Yine Dink anısına düzenlenen özel bir sergi daha, bu akşam saat 17.00-19.00 arasında düzenlenen 'Münferit' başlıklı çalışmada hayat buluyor. Hafriyat Karaköy'de açılan ve 19 Ocak Kolektifi'nin düzenlediği sergi, 9 Şubat'a kadar izlenebilecek. Bu arada Hrant Dink'e ithaf edilen bir sergi de, yine Karaköy'de yer alan BM Suma Güncel Sanat Merkezi'nde açılmış durumda. 29 Şubat'a kadar süren bu sergide, Ermenistan'dan gelen ve Sovyet Propaganda Sanatı üzerine odaklanan yapıtlar izlenebilecek. Dink'in anısına öne çıkan bir diğer sanat etkinliği de, 'Müdahalenin Seyri' adlı uluslararası karma sanat sergisi. Kadıköy KargART'ta gerçekleşecek ve İtalya, İngiltere, Slovenya, Avusturya, Estonya ve Türkiye'den bir düzineyi aşkın eser katılacak. 3 Şubat'a kadar izlenebilecek bu sergide, Başar Coşkun'un 'beyaz bere' üzerine çalışması göze çarpıyor. Diğer taraftan, Uluslararası Hrant Dink Vakfı'nın ilk çalışması olan Hepimiz Hrant Dink'iz fotoğraf kitabı da satışa sunulmuş durumda. Dink'in öldürülmesiyle ortaya çıkan toplumsal tepkiyi kamusal belleğe taşımak amacıyla, 19-23 Ocak 2007 tarihleri arasında çekilen binlerce kare arasından seçilen fotoğraflar, belirli bir kurgu çerçevesinde bu kitapta toplanmış. Kitap, vakfın amaçları arasında yer alan arşiv çalışmaları konusunda bir başlangıç oluşturuyor. Aylık kültür-siyaset dergisi Express ise Hrant Dink'in ölümünün birinci yıldönümü dolayısıyla bir özel sayı hazırladı.
İletişim bilgileri: 'Tilili' sergisi için Tel: (0212) 292 45 81, 'Münferit' adlı çalışma için
Tel: (0212) 245 31 68, 'Sovyet Propaganda Sanatı' sergisi için Tel: (0212) 361 58 61, 'Müdahalenin Seyri' sergisi için Tel: (0216) 330 31 51, Hepimiz Hrant Dink'iz kitabı için ise www.hrantdink.org adresinden bilgi alabilirsiniz.