kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İsrail"in füze saldırısı sonrası Hamas kontrolündeki İçişleri Bakanlığı binası yerle bir oldu. 60'tan fazla kişi saldırıda yaralandı.

Gazze'deki bakanlık binası yerle bir edildi

Barış beklenen Ortadoğu'da son bir haftadır şiddet ivme kazandı. İsrail jetleri dün Gazze'de Hamas'ın İçişleri Bakanlığı binasını vurarak örgüte gözdağı verdi..
ABD Başkanı George W. Bush'un İsrail ve Filistin'i ziyareti sonrası ivme kazanan iki ülke arasındaki ilişkiler dün büyük bir darbe aldı... Yaklaşık bir haftadır Gazze Şeridi'ndeki roket restleşmesinin ardından dün Hamas'ın İçişleri Bakanlığı binası vuruldu. İsrail F-16 jetleri, yine füzeli bir saldırı nedeniyle 2006'dan beri kullanılmayan Gazze'deki binayı yerle bir etti. İlk belirlemelere göre bir kadın hayatını kaybetti. En az 60 kişi de yaralandı. İlk yapılan açıklamalarda yaralılardan 7'sinin durumunun çok ağır olduğu belirtildi. Görgü tanıkları patlamanın olduğu sırada, vurulan İçişleri Bakanlığı'na yakın binalardan birinde düğün hazırlıkları yapıldığını, bu nedenle yaralıların çoğunun çocuklar ve kadınlar olduğunu belirttiler. Tel El Hava'daki füze saldırısının hemen ardından, Deir El Balh'ta Hamas'a ait deniz polisi karakolu da füzeyle vuruldu; ancak karakolun boş olduğu bildirildi. Öte yandan Filistin'de yayımlanan El Kuds gazetesi Filistin lideri Mahmud Abbas'ın barış görüşmelerini durdurma düşüncesinde olduğunu yazdı. Gazeteye göre, Abbas bu görüşünü ABD Dışişleri Bakanı Rice'a ve bazı diğer Avrupalı yetkililere iletti ve artan İsrail şiddetine karşı protestosunu "istifa ederek" gösterme niyetinde...
Haberin fotoğrafları