kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlü Rum tenisçiden Türklere çirkin saldırı

BİLGE ESER
Avustralya'da yaşayan Baghdatis, meşaleler eşliğinde "Türkler Kıbrıs'tan defolsun" sloganı atınca Türk dernekler ayaklandı. "Ya özür dilesin ya da gitsin" çağrısı yaptı.....
Avustralya'daki Türk dernekleri, Rum tenisçi Marcos Baghdatis'in, bir grup Yunan fanatikle birlikte Türklere hakaret etmesi üzerine ayaklandı. Avustralya'da yaşayan Baghdatis (22), internete sızan ve 2007'de çekilen videoda, önce Yunan milli marşını söylüyor. Ardından da yanındakilerle "Türkler Kıbrıs'tan defolsun" diye bağırıyor. Ülkedeki, KKTC dernekleri olaya büyük tepki gösterip, Rum sporcunun özür dilemesini istedi. Avustralya Kıbrıs Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Süleyman, Bagdatis bu ülkeden atılmalı" dedi.

BU SÖZLER HAPSE ATTIRIR'
Olayları SABAH'a değerlendiren Süleyman, Kıbrıslı Türkler olarak çok rahatsız olduklarını dile getirdi ve "Sözler kışkırtıcı ve düşmanca. Özür dilemesi gerekiyor" dedi. Rum tenisçinin, Avustralya'da sporcu vizesiyle ve asla siyasete karışmamak şartıyla kaldığına dikkat çeken Süleyman, "Irkçı sözleri hapse atılmasına bile neden olabilir. Başbakan Kevin Rudd'a ve uluslararası kurumlara protesto mektupları yağdırıyoruz" şeklinde konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a da seslenen Süleyman, Bize sahip çıkın. Protesto mektupları çekin" dedi. Avustralya Türk Kültür Derneği Başkanı Suat Yılmaz ise, "Her toplumda aptal kişiler vardır" şeklinde konuştu. Baghdatis ise, sözcüsü aracılığıyla yayımladığı açıklamada videoyu doğruladı. Rum tenisçi, "Videoda ülkemin yani Kıbrıs'ın çıkarlarını destekliyordum. BM'nin tanımadığı bir durumu protesto ediyordum" dedi.