kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Son sınırötesi operasyon görüntüleri

SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'a salı günü düzenlenen operasyonun görüntülerini yayınlandı. Operasyonda 60 terör örgütü PKK hedefinin vurulduğu açıklandı.Genelkurmay: Savaş uçakları yaklaşık 60 hedefi vurdu. Belirlenen tüm hedefler vuruldu. Operasyonlar kararlılıkla devam edecek.

*Son sınırötesi operasyonun görüntülerini izlemek için tıklayınız


*Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatıyla ilgili fotoğraflar için tıklayınız...


Genelkurmay Başkanlığı, 15 Ocak 2008'de terör örgütüne yönelik olarak Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında tüm hedeflerin savaş uçaklarınca tam isabetle vurulduğunu, terör örgütüne ait 5 adet komuta, 2 adet muhabere, 15 adet eğitim ve 12 adet lojistik tesisi ile 18 adet muhtelif sığınak/barınak, 2 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 4 adet silah/mühimmat deposunun tahrip edildiğini bildirdi.




Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kendisine verilen yetki çerçevesinde operasyonlarına kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Genelkurmay Başkanlığı, hava harekatına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri de basın-yayın kuruluşlarına dağıttı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 15 Ocak 2008 tarihinde Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'e karşı icra ettiği hava harekatının sonuçları ile ilgili değerlendirmelerin sürdüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu harekat esnasında, Zap-Şivi bölgesinde 4, Avaşin-Basyan bölgesinde 2 ve Hakurk bölgesinde 2 olmak üzere; sadece terör örgütünün kullandığı teyit edilmiş çok sayıda tesisi içeren, toplam 8 adet hedef grubu (yaklaşık 60 hedef), savaş uçaklarımız tarafından ateş altına alınmıştır.



En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı hava harekatında, ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuştur.Bu kapsamda; PKK terör örgütünce kullanılan 5 adet komuta, 2 adet muhabere, 15 adet eğitim ve 12 adet lojistik tesisi ile 18 adet muhtelif sığınak/barınak, 2 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 4 adet silah/mühimmat deposu tahrip edilmiştir. Söz konusu tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme kullanılamaz hale getirilmiştir.Teröristlerin kayıplarını belirlemek için gereken çalışmalar muhtelif vasıtalarla sürdürülmektedir.Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine verilen yetki çerçevesinde operasyonlarına kararlılıkla devam edecektir.''



MEVZİLERİN YOK EDİLİŞİ BELGELENDİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın basın ve yayın organlarına dağıttığı, 15 Ocak'taki hava harekatının ardından elde edilen görüntü ve fotoğraflarda, terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e ait karargah, kamp alanı, bina, barınak, mağara ve uçaksavar mevzilerinin yok edilişi belgelendi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca dağıtılan yaklaşık 2,5 dakikalık görüntüde TSK'nın 15 Ocak'ta tahrip ettiği terör örgütü hedefleri arasında Hakurk'ta karargah binası, Avaşin'de barınaklar, Hakurk ve Zap'ta lojistik destek binaları ile Zap'ta bir mağaranın da bulunduğu görülüyor.



Dağıtılan 8 fotoğrafta ise Chıya-ı Malgaman Kampı'nda karargah ve barınakların, Malamala Kampı'nda barınma ve kamp alanları ve depo binasının, Dıhuk barınma alanında barınaklar ve mağaraların, Besip'te mağara ve barınakların, Chıya-e Khale'de uçaksavar mevziinin yok edildiği belgeleniyor.

Görüntü ve fotoğraflarda, terör örgütüne ait çok sayıda binanın tahrip edilişinin yanı sıra pek çok teröristin etkisiz hale getirildiği ve terör örgütünün büyük miktarda silah, mühimmat ve malzeme kaybına uğradığı da gözler önüne seriliyor. Görüntü ve fotoğraflarda, vurulan hedeflerin etrafında herhangi bir sivil binanın bulunmadığı da görülüyor.