kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Albay Öz ve Cerrah'a suç duyurusu

Veli SARIBOĞA Ahu BOZLAR SABAH
Dink ailesinin avukatları, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah ile dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Öz hakkında "ihmal" ve "delilleri gizleme" iddiasıyla suç duyurusu yaptı..
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesinin avukatları Fethiye Çetin ve Arzu Becerik, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet görevlileri hakkında Dink'in kasten öldürülmesinde ihmalleri olduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukatlar Dink'in öldürüldüğü sırada Trabzon Jandarma Komutanı olan albay Ali Öz hakkında da, suç delillerini gizleme ve değiştirme, görevi suiistimal ve görevi ihmalden suç duyurusu dilekçesi verdi. Avukat Fethiye Çetin, cinayetin aydınlanmasına yönelik ihbara ilişkin düzenlenen iletişim tespit tutanağının jandarma tarafından savcılığa bildirilmediğini belirterek, "Bu çok önemli. Çünkü ihbarda hemen her şey doğru. Orada O.S.'nin arkadaşlarıyla birlikte İstanbul'a gittiği söyleniyor. Jandarma bu ihbarın peşine düşmek zorundadır. Bu yapılmadığı gibi tutanak da savcılığa gönderilmemiştir" dedi. Çetin, iki uzman istihbaratçı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda İstanbul Emniyeti'nde en alt görevden en üst göreve kadar bütün görevlilerin sorumlu olduğu ve kusurları bulunduğu sonucuna varıldığını söyledi. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet görevlilerinin sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Çetin, "TCK'nın 83. maddesine göre bu kişiler ihmal yoluyla adam öldürme suçunu işlemiş sayılır" dedi.

'CERRAH SORUMLU'
Suç duyurusunda, Dink'e yönelik suikast yapılacağı yönünde, Trabzon Emniyeti'nce İstanbul Emniyeti'ne yazılan yazının gereklerinin yeterince yerine getirilmediği belirtildi. Dilekçede, hazırlanan ek ön inceleme raporuna göre, İstanbul Emniyeti'nde görevli memur ve yöneticilerin ceza ve disiplin hukukundan doğan sorumluluklarının bulunabileceği sonucuna varıldığı kaydedildi. Ulaşılan bilgilerin İstanbul Emniyet Müdürü'nün sorumluluğuna ilişkin yeni bir durum ortaya çıkardığı ifade edildi.