kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Digiturk ne yapıyor?.

Ligin ikinci yarısı başladı.. DigiTurk'ün maç yayınlarında bir gelişme oldu mu?.
Hayır!..
Futbol naklen yayınları DigiTurk'ün en büyük kozu. O yayınlar elinden giderse, abonelerinin yüzde 80'i de gider. Bu biliniyor. İşte Futbol Federasyonu Doğan Yayın Gurubunu arkasına almak için bu naklen yayınları peşkeş çekmeye başladı bile..
Böyle bir ortamda gücü nerden alacak DigiTurk?.. Seyircisinden..
Öyle bir seyirci gücü olacak ki arkasında, vazgeçilmez..
Peki bugün TV futbol seyircisinin umurunda mı, maçları DigiTurk'ün ya da bir başkasının yayınlaması?.
Lig TV, hangi vazgeçilmez maç yayıncılığını yapıyor?.
Geçen hafta sonu, İngiliz maçlarını da izleme fırsatı bulduk. Bulmaz olaydık. Nasıl geri kaldığımızı, nasıl baştan savıldığımızı gördük..
İlk yarı biterken eleştirilerimizi sıralamış, ikinci yarının başında çağdaş yayıncılık istemiştik. Tek adım atmamışlar ileriye doğru..
Gene tek spikerle radyoda maç anlatır gibi yayın.. Koca Lig TV, spikerin yanına yorumcu koymaktan aciz.. Adam mı yok, pahalı mı geliyor?.. Ayıp!..
Reklam.. Reklam.. Reklam.. Tamam.. O da lazım. Ama kanalın kendisi şifreli ve paralıyken reklama bu kadar mahkûm olmak da başka ayıp değil mi?.
İngiltere'de maç bitti. Fox TV (Onlarınki.. Bizimki değil. Bizim Fox, Lig TV'den de utanç verici.. Maç oynanırken, spiker az sonra başlayacak haberlerin ana başlıklarını, ondan sonraki dizilerin içeriklerini anlatıyordu. Canlı yayınlarda nikah şahitliği yapmaktan yayın izlemeye vakit bulamayanlar, (bu ekran kirliliği, bu seyircinin eşek yerine konmasıyla ilgili değiller herhalde.) takımların sahadan ayrılışlarını ayrıntılarıyla verdi. Olay mı var, sportmen görüntüler mi, hepsini izledik. Saha boşalınca, maça döndü. Golleri tekrar etti. Ardından maçın istatistiklerini verdi. Ardından maçın en kritik anlarından oluşan özetini yayınladı. En son da, maçın en önemli adamının bireysel istatistiklerini yayınladı. Yani maç "Güm" diye bitmedi.. Tatlı tatlı bağlandı.
Bizde reklam girmek için hakemin düdüğü bekleniyor adeta.. Oysa seyircinin merak ettiği ne görüntüler var o sırada sahada..
Lig TV naklen yayıncılığı, vazgeçilmez bir programcılık haline getirmez "Bu işi bunlardan başkası yaptırmaz" dedirtmezse, yarın arkasında kimseleri bulamaz.
İkinci yarının ilk haftasında tek yenilik yapmayışlarının hayal kırıklığı içindeki bir dostun uyarısıdır bu..