kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zap bölgesi vuruldu

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama ile bugün Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesine düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK'nın hedeflerinin savaş uçakları tarafından vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, örgütün Diyarbakır'da yaptığı bombalı saldırısa ilişkinde, "gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuş ve insanlığın temel değerlerini benimseyen tüm uygar dünyanın hedefi haline gelmiştir." denildi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Irak'ın kuzeyindeki Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından, 15 Ocak 2008 günü icra edilen hava harekatı ile etkili olarak vurulmuştur.
Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.
Hava harekatında, örgüte ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedeflere taarruz edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığınca daha önce de açıklandığı gibi, bölgedeki sivil halkın operasyonlardan etkilenmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir.
Asker ve sivil ayırt etmeksizin herkesi hedef alan PKK-KONGRA-GEL terör örgütü, son eylemleriyle gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuş ve insanlığın temel değerlerini benimseyen tüm uygar dünyanın hedefi haline gelmiştir."
(ANKA)
Haberin fotoğrafları