kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sibirya soğukları HARİTALI

Yeni Haber
Soğuk karakterli Sibirya yüksek basıncı yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkili oluyor. Sibirya soğukları nedeniyle özellikle geceleri iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde hava sıcaklıklarını ortalamanın altında gerçekleşiyor.

Yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimleri bugün yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Bolu, Zonguldak, Eskişehir ve Konya çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar yağmur, Trakya'da karla karışık yağmur, Bolu, Zonguldak, Eskişehir ve Konya çevrelerinde kar şeklinde olacak. Yağışlı hava hafta sonuna kadar Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de aralıklarla devam edecek.

Hava sıcaklığı bugün iç ve doğu bölgelerde, yarından itibaren yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak. Ancak gece sıcaklıkları özellikle iç ve doğu bölgelerde uzun yıllar ortalamalarının altında seyretmeye devam edecek.











ARDAHAN EKSİ 34 DERECE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı soğuklar etkisini sürdürürken, hava sıcaklığının eksi 34 dereceye düştüğü Ardahan'da yarından itibaren 3 gün ara veriliyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece yapılan ölçümlere göre en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 34, Erzurum'da 33, Ağrı'da 30, Kars'ta 29, Iğdır'da 23, Erzincan'da da 20 derece oldu. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 16, Erzurum ve Kars'ta 13, Ağrı'da 12, Erzincan'da 7, Iğdır'da 6 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıklarının Erzurum'da 6, Erzincan'da 3, Kars'ta 20, Ağrı'da 29, Iğdır'da 2 ve Ardahan'da 17 santimetre olduğu bildirildi.Aşırı soğukların pazartesi gününe kadar devam etmesi beklendiğini kaydedilerek, önümüzdeki hafta başı bölgede etkili olacak yeni yağışlı havayla birlikte sıcaklıklarda artış beklendiği bildirildi.

Bölgenin en soğuk ili olan Ardahan'da ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarından itibaren 3 gün ara veriliyor. Milli Eğitim Müdürü
Mehmet Yıldırım, etkili soğuklar nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 3 gün ara verileceğini belirterek 21 Ocak Pazartesi günü yeniden
başlanacağını ifade etti.

ÖĞRENCİLER OKULA ULAŞMAK İÇİN


Bu arada, Erzurum'da aşırı soğuklar en fazla sabah erken saatlerde okula giden öğrencileri etkiliyor.Sabah saatlerinde eksi 20 dereceye kadar varan soğuklarda okula gitmek zorunda kalan ilköğretim okulu öğrencilerinin okullarına ulaşmak için büyük gayret sarf ettikleri gözlenirken, veliler ise yetkilileri duyarsızlıkla suçladı. Aşırı soğuklar nedeniyle çok sayıda öğrencinin hastalandığını ifade eden veliler, okullarda eğitime ara verilmesi gerektiğini savundu.

SU SAYAÇLARI DONDU

Aşırı soğuklar özellikle dizel yakıtla çalışan araçların donmasına neden olurken, birçok sürücü araçlarını soğuktan korumak için ilginç yollara
başvuruyor. Bazı kişiler araçlarını gece battaniyelerle sararken bazıları da donan depolarının altında ateş yakarak yakıtı çözmeye
çalışıyor. Öte yandan, soğuklar nedeniyle Erzurum, Ardahan ve Kars'ta binlerce su sayıcı ile bazı konutların su ve kanalizasyon şebekelerinin donduğu öğrenildi.