kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eğitimleri bitince geri dönecekler...

Pervin KAPLAN HABER MERKEZİ
Şimdiden dünyaca ünlü üniversitelerden erken kabul alan öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra dönecekler. "Birikimlerimizi Türkiye için harcayacağız" diyor..
*Eyüpoğlu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Elif Yıldırım, İngiltere'deki Oxford'a kabul edildi, hukuk okuyacak.

*Eski milletvekili Damla Gürel'in kızı olan Alman liseli Merve Güler, Yale de uluslararası ilişkiler okuyacak.

*ABD'yi baba ile Türk annenin kızı Erin Sougstad MEF öğrencisi. Pennsylvania'da burslu tıp okuyacak.

Lise son sınıfta okurkan dünyanın en ünlü üniversitelerinden çağrı alan öğrenciler Türkiye'nin gururu oldu. Robert Lisesi, Koç Lisesi, ENKA, Üsküdar Amerikan Lisesi, Eyüboğlu Lisesi ve MEF'te okuyan öğrenciler daha şimdiden üniversiteye girmeyi garantiledi. Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'nin kabul alan öğrencilerinin sayısı dokuz. Perdue'dan Yale'e kadar değişik üniversitelerden kabul alan öğrenciler finans mühendisliğinden genetiğe kadar değişik alanlarda öğrenim görecek. ABD ve İngiltere'nin en köklü üniversitelerinden erken kabul alan öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönecek. Öğrenciler, "Gidiyoruz ama birikimlerimizi ülkemiz için kullanmak için geri geleceğiz" diyor. Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden Nazlı Şenyuva'nın hayali plastik cerrah babası gibi ve kuzenlerinden kalp cerrahı Mehmet Öz gibi hekimlik yapmak. Şu anda Nottingham'dan biyokimya ve genetik programı için erken kabul aldı ama Harvard'a da başvurduğunu söyleyen genç kız eğer oradan onay gelirse tercihini bu yönde kullanacak. Türkiye snowboard milli takımında olan ve okulun da kayak takımında yer alan iki spor dalında da Türkiye birincilikleri bulunan Derya Teoman ise Florida Teknoloji Enstitüsü'nde işletme ve ekonomi okuyacak. Alp Eldem Perdue'dan kabul aldı. Finans mühendisliği okuyacak. Eldem, "Daha sonra ülkeme dönüp birikimlerimi Türkiye için kullanacağım" diyor.

SİYASET VE ENDÜSTRİ
Yine Perdue'a kabul edilen Alev Karaca da işletme üzerine eğitim görecek. Ümit Kınoğlu Emerson College'da pazarlama ve iletişim üzerine eğitim görecek. Essex, Bristol, Londra Üniversiteleri'ne kabul edilen Buğra Süsler ise siyaset okuyacak. Brown'dan kabul alan Can Gençler ise uygulamalı matematik okuyacak. Pennsylvania Devlet Üniversitesi'nden kabul alan Cansu Boybeyi endüstri mühendisliğinde okuyacak. Fen ve kimyayı çok sevdiğini belirten Mert Kocagil ise Illinois'ten kabul aldı.
Haberin fotoğrafları