kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genelkurmay terörün zararlarını anlatacak

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 yılındaki terörle mücadelesi 2008 yılında da hız kesmeden devam edecek. Operasyonlarla terör örgütü PKK'ya büyük darbe vurulurken, Genelkurmay, düzenleyeceği seminer ve panallerle de terörün zararlarını anlacak.

Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'nin internet sitesinden açıkladığı 2008 faaliyet raporunda, terörle alakalı 15 adet etkinlik yer alıyor. 21-25 Ocak 2008 tarihleri arasında "Terörist Eylemlerin Etkisini Azaltmaya Yönelik Etkili Kriz Yönetimi" konulu kursla başlayacak olan faaliyetler, Bosna-Hersek'te 'Terörizmle Mücadelenin Hukuki Boyutları'yla devam edecek.

"Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği" konulu sempozyum düzenleyecek olan Genelkurmay Başkanlığı, 'Terörizmin Sosyal ve Psikolojik Yönleri+Terörizmin İdeolojisiyle Mücadele' konulu 4 gün süren kurs verecek. NATO Ülkelerindeki Terörist Tehditlere Karşı Savunma ve Uluslararası İşbirliği konulu kursun ardından 'Terörist Faaliyetleri İçeren Kalabalık ve İsyan Olaylarıyla Mücadele' konulu kursla devam edilecek.

Terör örgütü PKK'nın canlı bombalarla şehir merkezlerinde ses getirici eylemlere kalkışmasına karşın Genelkurmay, 22-26 Eylül 2008 tarihleri arasında "İntihar Bombacılığına Karşı Mücadele" konulu kurs düzenleyecek. Teröristlerin patlayıcı tuzaklarına karşın ise, 17-21 Kasım 2008 tarihleri arasında "El Yapımı Patlayıcılarla Mücadele" konulu kurs verilecek.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki faaliyetlerine ilişkin 7 sayfalık bir rapor yayınladı. İngilizce hazırlanan raporda, terör örgütünün 2 haber ajansı, 4 televizyon istasyonu, 13 radyo istasyonu, 10 gazete, 19 dergi, 3 yayınevi ve birkaç internet sitesinin bulunduğu belirtiliyor.

Örgütün televizyonu Roj Tv'nin ise, güvenlik güçlerine karşı olumsuz propaganda yaptığı, teröristlere bombalı saldırıları üstlenmeleri için terör örgütünün verdiği emirleri şifreli olarak verdiği ifade ediliyor.

(CHA)