kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baskından önce PKK'lıları gördük

ANKARA
Termal kamera ve telsizler sayesinde PKK'lıların bölgeye sızdığını önceden tespit ettiklerini söyleyen yarbay Dirik, çatışmaların 3 gün sürdüğünü belirtti..
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007'de çıkan çatışma sırasında PKK'lılar tarafından kaçırılan 8 askerle ilgili yaklaşık bin sayfalık dava dosyası hazırlandı. Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'in dosyadaki ifadeleri, teröristlerin bölgeye, 3-4 gün önceden sızdıklarını, ortaya koydu. Cihan Haber Ajansı'na göre yarbay Dirik, 24 Kasım'da ifade verdi. Dirik, olaydan 3-4 gün önce terörist grupların sınır hattını 9-10 katırla ihlal ettiklerini, bu görüntülerden sonra bölgeye topçu atışının yapıldığını söyledi. Olay öncesinde telsiz dinlemelerinde çok sayıda yeni telsiz kodunun kullanıldığı ve yeni grupların bölgeye girmeye çalıştığı tespit edildiğini aktaran Dirik, "Bunu bir eylem veya toplantı hazırlığına ilişkin emareler olarak tespit ettik" dedi.

KIRMIZI ALARM VERDİM
Yarbay Dirik ifadesinde, 20 Ekim günü saat 23.55'te taburun doğu ucunda bulunan termal kamera ile bölgenin gözetlenerek yaklaşık 600 metre mesafedeki Küçük Serlant Tepesi'nde 5-6 kişilik terörist grubun görüntülendiğini kendisine telsizle bildirildiğini kaydetti. Dirik, bunun üzerine kırmızı alarm verdiğini ve termal kamera ile bölgeyi tarayarak 7 kişilik grubu şahsen tespit ettiğini söyledi. Yarbay Dirik, tespit edilen bu terörist unsurları ateş altına aldırmasından 30 saniye sonra tabur merkezine 5 ayrı tepeden yoğun ateş edildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Ardından bölgelerdeki ateşlerin Keri/Meri Tepe, Pey Tepe ileri üst bölgeleri ile Şehit Murat Tepesi yakınlarına kaydırıldığını tespit ettik. Bu tepelerdeki unsurlarımızın ateş istekleri havan ve topçu ateşleri ile karşılanmaya başladı. Bu aşamada bir saldırıya uğramakla birlikte ilk ateşi açmamız nedeniyle baskının önlendiği ve örgütün sızma gruplarının yerlerini alamadığını düşünüyorum." Dirik askerlerine kaçırıldığı Keri Tepe çevresindeki aydınlatmanın baskın gecesi 00.30'da iptal olduğunu anlatırken, tepenin yoğun roket saldırısına maruz kaldığını, saat 01.00'dan sonra da birliğin komutanı ile irtibatın kesildiğini aktardı. Anlatıma göre 03.45 ile 04.00'da bölgeye iki helikopter geldi. Bir helikopter, teröristlerin ateşiyle iki mermi aldı. Keri Tepe'ye gündüz saat 10 sıralarında özel hareket birliklerinin indirildiğini söyleyen Dirik, teröristlerin taciz ateşinin 23 Ekim'e kadar sürdüğünü söyledi.