kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ligia, korkunç olaya karşın eşini her gün ziyaret ediyor.

Kızını öldüren işadamı 'Filmden etkilendim' dedi

İngiltere'de 8 ay önce 2 yaşındaki kızını başını duvara vura vura öldüren milyoner işadamı, hâkim karşısına çıkarıldı..
İngiltere'de milyarder bir işadamının mutlu yuvası, geçirdiği bir cinnet sonucunda dağıldı. Başkent Londra'nın ünlü Thames Nehri kıyısında milyon dolarlık bir villada yaşayan İspanyol asıllı sigorta şirketi yöneticisi Alberto Izaga (36), 2 yaşındaki kızının içine şeytan girdiğini sanarak kafasını duvarlara vura vura öldürdü.

KLİNİĞE GÖNDERİLDİ
Geçtiğimiz haziranda yaşanan olayla ilgili hâkim karşısına çıkarılan Izaga, kızı Yanire'yi 'Bug' adlı filmden etkilendiği için öldürdüğünü söyledi. Olay sırasında kızını kurtarmaya çalışan anne Ligia da aldığı darbeler nedeniyle hastanelik oldu. Yılda 500 bin sterlin ücret alan Izaga, aynı zamanda yöneticisi olduğu Swiss Re sigorta şirketinin çalışanları için de 'şeytani bir tarikatın üyeleri' dedi. Bu ifadeler üzerine milyarder işadamının akli dengesinin yerinde olmadığına hükmedilerek, psikiyatrik tedavi görmek üzere klinikte kalması kararlaştırıldı.

ŞİZOFREN ŞÜPHESİ
Uzmanlar, sabaha karşı 4.30'da uyanan ve "Onu öldürmeliyim öl öl öl" diye çığlıklar atan babanın şizofren olabileceğini belirtiyor. Çocuk çığlıkları duyan komşuların ihbarıyla olay yerine giden polis, Yanire'yi kanlar içinde bulmuştu. Ağzından, burnundan ve kulaklarından kan gelen ve bilinci kapanan kız, hayat destek ünitesine bağlı olarak ölmüştü.
Haberin fotoğrafları