kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Mutlu dakikalar..

MUTLULUK tespihime bir tane daha eklendi, perşembe gecesi.. Harika dakikalar yaşadık Lütfi Kırdar'da..
Siz hiçbir insanın önünü ve arkasını ayni anda gördünüz mü?..
Hayır aynayla falan değil. Canlı.. Bilim kurgu filmlerinde bile olmaz.. Ama oldu..
Oturduğum yerden hem sırtını görüyordum tam arkadan, hem de yüzünü tam karşıdan...
Ferhan ve Ferzan Önder ikizler nasıl ayni insan gibi yaşıyor, hissediyor, çalıyorlardı, önlerindeki iki piyanoyu, notalar yerine birbirlerinin gözlerinin içine bakarak..
Dünyanın en tatlı ikizleridir onlar.. O kadar şirin, o kadar sıcak, o kadar candan, o kadar yakın sanatçıya, hele de klasik müzik sanatçısına pek rastlayamazsınız dünyada..
Seyretmeye de doyamadım, dinlemeye de.. Türkiye'nin gururu onlar, dünyanın her yerinde..
Borusan Filarmoni, konsere Bizet'nin Carmen Suiti ile girdi, Andreas Schüller yönetiminde.. En sevdiğim klasiklerin başında gelir bu suit.. Birisine klasik müziği sevdirmek istiyorsanız, bununla başlayabilirsiniz..
Hele de arpla açılan ikinci bölüm.. İnsanın içine akan Bülent Evcil'in flüt solosu.. Sonra kemanın, ardından orkestranın girişi, romantizmin doruklarına götürdü beni.. Sonrası coşku, toreadorla..
Arada kulise çıkıp Ferhan'la Ferzan'ın Vivaldi 4 Mevsim ve 1001 gece CD'lerini bir daha aldım, imzalatmak için. Masanın etrafı bir sevgi çemberine alınmıştı, görmeliydiniz. 7 yaşında çocuklar da vardı, ne mutlu.. Ve de nasıl kucakladılar o çocukları, ikizler görmeliydiniz..