kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Planet Terror / Dehşet Gezegeni (FilmPop / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * * *
Quentin Tarantino gibi, Robert Rodriguez de sıkı bir B-film tutkunu. Death Proof, yol filmlerine atıftı; bu ise zombi/freak filmlerine. Küçümsediler ama aldırmayın: Rodriguez, bir gaz kaçağı yüzünden zombileşenlerle başlayan sıkı ve kanlı mücadeleyi gırgıra boğarak anlatmış. Ekstralar içinde bir de 'sinema okulu' bölümü var ki, harika.

High Tension / Yüksek Tansiyon (D Home)
Film:
* * * * / DVD ekstralar:
Hills Have Eyes yönetmeni Alexandre Aja, korku filmlerinde sağlam bir iz bırakacağa benzer. Alex ve Maria, bir kır evinde aile ziyaretine gider. Irak bir yerdir burası ve gece bir psikopat katil aile fertlerini tek tek öldürüp Alex'i rehin alır. Her karesiyle göz dolduran, enfes bir korku estetiğiyle "Vay canına!" dedirten, harika bir Fransız gerilimi.

Low Profile / Sahte İtiraflar (Assanat)
Film:
* * * * / DVD ekstralar:
Alman yönetmen Christoph Hochhausler yeni kuşağın umut ışığı sayılır. Özgün adıyla Falscher Bekenner, Cannes 2005'te ilgi odağı olmuştu. Toplum ve düzene başkaldırıyı alayla, yalan itiraflarla, aykırı iletişimle yapan genç Armin'in öyküsü enfes. 400 Darbe'nin yönetmeni Truffaut herhalde bayılırdı. Her sinemaseverin koleksiyonuna lazım.

Resident Evil III: Extinction / Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
Rodriguez'in dalga geçtiği tarzın en son model versiyonu, en son bölümü ile zombiler dünyasındaki son hesaplaşmaya sürüklüyor. Çölde zombiler açlık içindedir. Tabii malum şahıs -yani Alice- ekibiyle hadiseye el koyacaktır. Amaç, ölüm âleminden geri gelenleri öbür dünyaya postalamaktır. Milla Jovovich'e rolün pek de yakıştığını ekleyelim.
Haberin fotoğrafları