kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mahsun Kırmızıgül filmi 'Beyaz Melek'in, geçtiğimiz yıllarda gösterime giren 'Babam ve Oğlum', 'Vizontele', 'Hokkabaz', 'Organize İşler', 'Maskeli Beşler' gibi yüksek gişeli filmlerin hepsini geride bıraktığını söyledi.

'Beyaz Melek Yasası'nın kıymeti gişeyle ölçülmez!

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
Senaryosunu yazıp yönettiği 'Beyaz Melek' filmiyle hükümetin dikkatini yaşlı sorunlarına çeken Mahsun Kırmızıgül: Gündemdeki sosyal konularla ilgili yasa 'Beyaz Melek Yasası' olarak çıkarsa; bunun kıymeti gişeyle filan ölçülemez. Sevginin karşılığı olmaz!..
İlk kez yönetmen koltuğuna oturduğu 'Beyaz Melek'le 2007'nin en çok izlenen filmine imza atan Mahsun Kırmızıgül, "Benim kitabımda başarısızlığa yer yok. 'Beyaz Melek'in yaşlılarla ilgili sosyal bir yasanın fitilini ateşlemesi, gişe rekorundan daha önemli" dedi. Yapım haklarının Sinan Çetin'de olduğu söylenen 'New York'ta Beş Minare' projesinin kendisine ait olduğunu da vurgulayan Kırmızıgül, "Sinan Abi çok sevdiğim bir insandır ama bu projeyi yaparsam, benim için riske girmeyi göze alan yapım şirketi Boyut Film'le yaparım" diye konuştu.

TAHMİN EDEMEDİK
* İşin başında 2007'nin en çok izlenen filmini çekeceğinizi tahmin ediyor muydunuz?
Hayır hiç tahmin etmiyordum. Bu iş her şeyden önce 'iyi bir sonuç alırız' konusu düşünülmeden yapılan bir işti. Bu kadar büyüyeceğini, bu kadar başarılı olup ses getireceğini hiçbirimiz tahmin edemedik. Yapımcılar gişeyi 1.5 milyon gibi tahmin ediyordu. Gişesi ve etkisi onların tahmininin bile üzerine çıktı.

* Amacınızı aştınız mı yani bu filmle?
Bu benim ilk filmim, hedefim gişe değildi. Bu filmle ulaşmak istediğim noktaya bugün gelebildim. 'Beyaz Melek'i çekme nedenimiz; insanların kendine, sevdiklerine, anne ve babalarına sahip çıkmasıydı. Gündemdeki sosyal konularla ilgili yasa 'Beyaz Melek Yasası' olarak çıkarsa; bu benim ve ekibin ömrünün sonuna kadar kalbinde olacak. Filmimin böyle bir yasaya önayak olması gişeyle filan ölçülemez. Sevginin karşılığı olmaz. Dünyada her kapıyı açabilirsin ama sevgi kapısını açmak zordur.

YASAYA KATKIMIZ YÜZDE YÜZ!
* Hasta, sakat ve bakıma muhtaç aile bireylerine bakanlara, devletin maddi yardımda bulunmasıyla ilgili yasa; sizin filminiz sayesinde mi çıkıyor? Yasaya yüzde kaç katkısı vardır?
Yüzde yüz! Film olmasaydı yasa çıkar mıydı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla; sayın Başbakanımız çok etkilenmiş. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu çok etkilenmiş. Zaten Çubukçu bu konularda çok hassas. Sorunun bilincindeler ama 'Beyaz Melek' fitili ateşledi, yasa kaçınılmaz oldu. Yasadan benim hiç haberim yoktu. Sayın Erdoğan ile Çubukçu'nun katkılarıyla oluştu. Sabah sekizde bana bir mesaj geldi; gazetelerde yasayla ilgili haberler 'Beyaz Melek Yasası' olarak adlandırılmış, manşet olmuş. Çok duygulandım. Bütün oyuncu arkadaşlarımla konuştum, onlar da çok duygulanmıştı.

OĞLUMLA YAŞAMAK İSTERİM
* İlk filminizde mesaj verme, devletin yaşlı sorununa dikkatini çekme gibi kaygılarla mı yola çıkmıştınız?
Tabii yıllardır içimde büyüttüğüm bir aşk vardı. Bu canavarı çıkartmam lazımdı, 'Beyaz Melek' de vesile oldu. Topladığım öykülerin hepsini yazmaya başladım. Samimi ve insana dair hikayeli filmler, bütün dünyada mutlaka yerini buluyor. 'Beyaz Melek' de hala uçmaya devam ediyor. Yeni çıkan birçok film var ama haftalık gişe rakamlarında 'Beyaz Melek' hala en üstte. Bizden önce oynayan birçok filme baktığınızda; onların 40 haftada yaptıkları gişe ortada. Biz daha sekizinci haftamızdayız.

* Filminizin adının verileceği yasayı eleştirenler, bunun 'sosyal devlet ilkesine aykırı' olduğunu yazdı. "Gelişmiş ülkeler, rahat huzurevlerinin olmasıyla övünür" denildi...
Bu eleştiriyi yapanlar herhalde anne-babalarını bir köşeye atmışlar. Hiç arayıp sormuyorlar sanırım! Ben annemi babamı götürüp, başka bir yere bırakamam. Benim gibi düşünen milyonlarca insan var bu ülkede. Seni doğuran anayı nasıl bırakırsın yahu! Gelişmiş ülkelerdeki örneği, Türkiye'ye uyarlamamak lazım. Gelişmiş ülkelerde kim mutlu? Almanya'da, Fransa'da huzurevlerinde kalan insanlar mutlu mu sanıyorsunuz. Yaşlılık onların da en büyük sorunu. Çünkü yalnız kalıyorlar.

* Siz annenizi yanınızdan ayırmıyorsunuz, onunla mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz. Siz de yaşlanınca oğlunuz Mahmut'un yanında mı kalacaksınız?
Hep kalmak isterim. Eğer ben arkadaşlarımı görmek istersem gündüzleri gider görürüm. Sonra yine evime dönerim. Oğlumun yaşadığı evde yaşamak isterim.
Haberin fotoğrafları