kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyük belgeselde Mevlana'yı torunu oynuyor

'Mevlana, Aşkın Dansı' adlı belgeselde Gerard Depardieu'dan Morgan Freeman'a, Mevlana'nın 24. kuşak torunu Sinan Tuzcu'dan Özcan Deniz'e kadar güçlü bir ekip görev aldı..
'Mevlana, Aşkın Dansı' adlı belgeselde Gerard Depardieu'dan Morgan Freeman'a, Mevlana'nın 24. kuşak torunu Sinan Tuzcu'dan Özcan Deniz'e kadar güçlü bir ekip görev aldı 'Mevlana, Aşkın Dansı' adlı belgeselde Gerard Depardieu'dan Morgan Freeman'a, Mevlana'nın 24. kuşak torunu Sinan Tuzcu'dan Özcan Deniz'e kadar güçlü bir ekip görev aldı
26yaşındaki yönetmen Kürşat Kızbaz, Mevlana'nın hayatını anlattığı belgeselinde Morgan Freeman'dan Müşfik Kenter'e, Gerard Depardieu'dan Özcan Deniz'e, Seyyid Hüseyin Nasr'dan Meltem Cumbul'a kadar pek çok ismi biraraya getirdi. 'Mevlana, Aşkın Dansı' adlı belgeselde Mevlana'yı 24. kuşak torunu, oyuncu Sinan Tuzcu canlandırdı. Yönetmen Kızbaz belgeseline ilişkin ayrıntıları Yeni Aktüel'e anlattı:

* Çekimler iki yılı aşkın bir süre içinde altı farklı ülkede gerçekleşti.

*
Üç dilde dublajı yapılan belgeselin İngilizce seslendirmesini dünyaca ünlü aktör Morgan Freeman, Fransızca seslendirmesini ise Gerard Depardieu yapacak. Türkçe seslendirmeyse Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Cüneyt Türel, Mehmet Atay, Meltem Cumbul, Özcan Deniz, Sinan Tuzcu ve Burak Sergen gibi isimlerin imzalarını taşıyor.

KİMSE PARA ALMADI
* Mevlana rolünü canlandıran Sinan Tuzcu, Mevlana'nın 24'üncü kuşak torunu. Şems-i Tebrizi'yi Burak Sergen, Mevlana'nın babasını usta oyuncu Müşfik Kenter, Mesnevi'nin yazılmasında rol oynayan Çelebi Hüsamettin'i Özcan Deniz canlandırıyor. Projedeki isimler, hiçbir maddi karşılık beklemedi. Zaten Freeman'a ne teklif edebilirsin ki...

*
54 dakikalık belgeselde Mevlana'nın hayatı ve Mevlevi kültürünün doğuşu ve 'Dünyaya yansıyan Mevlana' konusu ele alınıyor.
Haberin fotoğrafları