kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şerif Sezer, Yılmaz Güney'in 'Umut' filminden sonra Türk Sineması'nın oluşmaya başladığını söyledi.

Oyunculuklar ikinci sınıf ve roller kartondu

İpek DURKAL/GÜNAYDIN
Usta oyuncu Şerif Sezer, Yeşilçam karakterlerini 'karton' bulduğunu söyledi: O dönemde oyunculuk diye bir şey de yoktu!..
Çemberimde Gül Oya', 'Babam ve Oğlum' gibi önemli dizi ve sinema filmleriyle öne çıkan usta oyuncu Şerif Sezer "Yeşilçam'ı reddediyorum" dedi. Katıldığı 'Kürşat Başar'la' adlı programda, Yeşilçam oyuncularını başarısız bulduğunu açıklayan Sezer, şunları söyledi: "Türk filmlerini, yazlık sinemalarda gazoz içerek izler, gülerdik. Son derece karton kişilikler, ikinci derece oyunculuklar, derinliği olmayan karakterlerdi."

FAKIR KIZ-ZENGİN OĞLAN AŞKI
Şerif Sezer sözlerine şöyle devam etti: "Hikayeler hep, fakir kız-zengin oğlan aşkı ya da tam tersi! Bir araba çarpar kör olur, bir araba çarpar gözleri açılır. Oyunculuk diye bir şey de yok. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız göklere çıkarsalar da ben Yeşilçam'ı reddediyorum!" Sezer, Türk Sineması'nın oluşma sürecinin de Yılmaz Güney'in 'Umut' (1983) filmiyle başladığını belirtti. Yeşilçam'da yüzlerce filme imza atan Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit ise Şerif Sezer'in bu açıklamalarına katılmadıklarını söylediler.
Haberin fotoğrafları