kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Yerel siyasetin 'Kemal Ağabeyi'

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi adeta TBMM'nin prototipi gibi. Aynı biçimde burada da farklı siyasi partiler var ve aralarında ciddi bir rekabet yaşanıyor.
Ancak bu rekabetin kavga ve gerginliğe yol açmasını engelleyen iki önemli isim var. Biri Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, diğeri de CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar ...
İkisi de derin bir siyasi geçmişten geliyor, ikisi de Türkiye'nin ve İstanbul'un gerginlik değil hoşgörüye ihtiyacı olduğunu biliyor.
Birinin yerel iktidar, diğerinin muhalefet olması bu gerçeği değiştirmiyor. Hem eleştiriye tahammül ediyorlar, hem de doğru projeye destek vermekten çekinmiyorlar.
Bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe görüşmeleri yapıldı. O görüşmelerde CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar uzun bir konuşma yaptı. O konuşmada da bu tavrın izleri vardı. Bir kısım insan bu tavrı eleştirdi. Oysa Akar doğru eksende bir muhalefetin nasıl olması gerektiğini bizzat o konuşmasında şöyle anlatıyordu:
"Değerli arkadaşlarım, siyaset bir kavga, bir dövüşme ve saygısızlık yapma işi değildir. Siyaset düşünceleri yarıştırma ve 'ben daha iyisini yaparım' deme işidir."