kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye’yi acıya boğan patlama Final Dershanesi önünde meydana geldi. Binanın önündeki servis aracına yönelik bomba çevrede büyük hasara yol açtı.

O sırada dersteydik

Final Dershanesi öğrencileri son dersi yaptıkları sırada büyük bir patlama duyduklarını ve sınıfları terk ettiklerini söyledi. Öğrenciler "Arkadaşlarımız yaralandı. Endişeyle sınıfları terk ettik" diye konuştu..
Patlamanın hemen yanı başındaki Final Dershanesi öğrencileri, ders yaptıkları sırada büyük patlama duyduklarını ve hemen sınıfları terk ettiklerini söyledi. Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen öğrenciler, dershanede ders gördükleri sırada çok büyük bir patlama duyduklarını, endişe ile sınıfları terk ettiklerini belirterek, "Dışarı çıktığımızda araçların yandığını gördük. Dershanedeki arkadaşlarımız da yaralandı'' dediler. Patlama 16.50'de yaşanırken, 10 dakika sonra yani 17.00'da 3 bin kadar öğrencinin gittiği ve olay anında 700 öğrencinin bulunduğu Final Dershanesi'nin dağılacağı öğrenildi. Patlamanın 10 dakika sonra meydana gelmesi halinde çok daha büyük bir katliamın yaşanacağı kaydedildi. Patlama sonrasında öğrencilerin aileleri Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisi 'ne akın etti. Hastaneye giremeyen yaralı yakınları ile hastanenin görevlileri arasında yer yer gerginlik yaşandı.

CESETLER SAÇILDI
Patlamanın görgü şahitlerinden Hüseyin Ortak (56), olay sırasında araç içerisinde bir arkadaşlarını beklediklerini belirterek, "Aracımızın içinde bir arkadaşımla oturmuş, diğer arkadaşımızı bekliyorduk. Bu sırada bir otobüs geçti, tam o sırada biraz ötemizdeki beyaz arabada müthiş bir patlama oldu. Her taraf alev içinde kaldı. Nereden geldiğini görmediğimiz cesetler çevreye fırladı. Ben de gözüme giren cam nedeniyle yaralandım. Korkunç bir andı" dedi. Patlama sesi yaklaşık 1 kilometrelik alanda duyulurken, görgü tanıkları "Önce deprem oldu sandık. Bir anda otobüs alev aldı" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları