kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YEMEĞE ORGENERAL YAŞAR BÜYÜKANIT DA KATILDI.. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in uzun süre resmi konuk olarak kabul etmediği Talat, A protokolü ile karşılandı. Talat'ın konuşmasını konuklar uzun süre alkışladı. Sarafin şarabının ikram edildiği yemeğe İKÖ üyesi ülkelerin büyükelçileri ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da davet edildi.

Bu kez alkışlandı

Duygu GÜVENÇ ANKARA
2 yıl önce Sezer'le görüşmeye geldiğinde otelde ağırlanan Talat, bu kez Köşk'te konakladı Org. Büyükanıt'ın da katıldığı yemekte iki cumhurbaşkanı Kıbrıs sorununu masaya yatırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu kez alkışlandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ziyaretinin hemen öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ağırladı. İki yıl önce seçildiğinde, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le görüşmeye geldiği Ankara'da Camlı Köşk yerine Sheraton Oteli'nde ağırlanan Talat, bu kez Çankaya Köşkü'nde ağırlandı. Köşk'e gelişinde 21 pare top atışıyla karşılanan Talat'a eşi Oya Talat eşlik etti. Ancak, Hayrünnisa Gül ile Oya Talat karşılama töreninde ve öğle yemeğinde yer almadı.

BM'DEN ADIM TALEBİ
Gül, Talat ile düzenlenen basın toplantısında 2008'in Kıbrıs için "yeni bir fırsat" olabileceğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, "BM'nin daha aktif olmasını, kapsamlı çözüm için yeni bir hareketlilik başlatmasını kendisinden talep edeceğim" dedi. Gül ayrıca Kıbrıs sorununun "adil ve kalıcı" çözüme kavuşturulmasının ardından Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'ın Güneydoğu Avrupa ve Doğu Akdeniz'deki barış, istikrar ve refahın temelini oluşturacağını kaydetti. Talat da, BM Genel Sekreteri'nin Güvenlik Konseyi'ne sunduğu Kıbrıs raporunda 2008'in "girişim yılı" olacağına dair ifadeler olduğunu hatırlattı. Gül'ün onuruna verdiği öğlen yemeğinin ardından Talat, daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret etti. Yemeğin ardından Talat, Dışişleri Bakanı Ali Babacan başkanlığındaki heyetle basına kapalı görüşme yaptı. Talat daha sonra Başbakan Erdoğan'la Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geldi. Başbakan Erdoğan akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Talat onuruna yemek verdi. Akşam yemeği basına kapalı gerçekleşti.