kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terör Diyarbakır'da pusudaydı: 5 ölü

Atilla KORKMAZ-Mürsel ACAY-Hüseyin KAÇAR SABAH
Diyarbakır'ın en işlek yerinde askeri servis otobüsünün geçişi sırasında bomba patladı: 5 kişi öldü, 6'sı ağır 80 kişi yaralandı. Ölenlerden ikisi öğrenci... Büyük paniğin yaşandığı olaydaki yaralılar arasında dershaneden çıkan öğrenciler ve 30 asker bulunuyor..
Sivil halkın ve öğrencilerin yoğun biçimde bulunduğu, 'Hastaneler Bölgesi'nde askeri personel taşıyan sivil plakalı bir otobüse yönelik bombalı saldırıda 2'si öğrenci 5 kişi öldü, 80 kişi ise yaralandı. Terör örgütüne yönelik yurtiçinde ve sınır ötesinde süren harekâtlara karşı PKK terör örgütünün duyurduğu büyük şehirlerde intikam eylemlerinden biri dün akşam saat 16.50 sıralarında Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Yenişehir semtinde bulunan Prof. Selahattin Yazıcıoğlu caddesinde önceden park ettikleri bir otomobile yerleştirdikleri ve C-4 plastik patlayıcı olduğu sanılan tahrip gücü yüksek bomba saat 16.50 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Devegeçidi'ndeki askeri birlikte görevli subay ve astsubayları mesai bitiminde Levent lojmanlarındaki evlerine taşıyan sivil plakalı servis otobüsünün hedef alındığı saldırıda şiddetli patlamanın etkisiyle servis aracı ile birlikte çevredeki 6 araç tamamen yandı.

CADDENİN KALABALIK ZAMANI
Patlamada Diyarbakır Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Eren Şahin ve Melek İpek ile Serhat Mutlu, Rıdvan Süer ve Cengiz Kaya adlı vatandaşlar hayatını kaybetti. Patlamada 6'sı ağır, 30'u asker 80 kişi yaralandı. Patlamanın çevredeki hastane, iş merkezi, işyerleri ile alışveriş merkezinden pek çok insanın çıktığı trafiğin yoğun olduğu bir zamanda gerçekleşmesi yaralı sayısını artırdı. Yaralılar, Devlet, Çocuk, Göğüs ve Askeri hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

ŞOFÖR: 46 PERSONEL VARDI
Patlamada hafif yaralanan ve ayakta tedavi edilen askeri aracın şoförü Cahit Kara (37), 16 Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli 46 personeli Levent Lojmanları'na götürürken patlamanın yaşandığını belirterek, "Şiddetli bir patlama oldu. Otobüs alev alev yanmaya başladı. Alevlerin arasında yaralıları gördüm. Kendimi zor dışarı attım" dedi. Bölgede ikinci bomba şüphesi nedeniyle çevredeki binalar ve yerleşim yerleri boşaltıldı. İtfaiye ekipleri yanan araçları söndürmeye çalışırken, vali ve İl Emniyet Müdürü de bölgeye geldi. Patlama sırasında olay yerinden kaçarken görülen 25-26 yaşlarındaki 2 kişi her yerde aranıyor. Polis tarafından eşkâlleri belirlenen kişilerin eylemi gerçekleştirdiği sanılıyor. Kent genelinde başlatılan operasyonlara Özel Harekât timleri de katılıyor.

MERKEZİ BİR BÖLGE
Eylem için seçilen eski OHAL Bölge Valisi Konağı'nın arkasında Dedeman Otel, Diyargaleria Alışveriş Merkezi, Migros, Final Dershanesi, Devlet Hastanesi, Gögüs ve Çocuk Hastanesi, Asker Hastanesi, Levent Asker Lojmanları, Büyükşehir Belediyesi, Adliye binası ve 7. Kolordu kışlası bulunuyor.
Haberin fotoğrafları