kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Şikayet olsa taksim tacizcileri 4 yıl hapis alırdı"

Yeni Haber
Yargıtay 5. Ceza Dairesi eski üyesi İsmail Malkoç, yılbaşı gecesi Taksim Meydanı'nda yaşanan olayların 'cinsel taciz' olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Yaşanan olaylar cinsel taciz olayı değil, cinsel saldırı suçunu oluşturur. Çünkü, yasalara göre el değmişse cinsel saldırı suçu oluşur" diye konuştu.

Malkoç, yaşanan olaylar sonrası zanlıların, Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası ile cezalandırılmasını da yorumladı. Malkoç, cinsel saldırıya maruz kalan Avusturyalı Mandi Keighran'ın şikayetçi olması halinde zanlıların en az 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılabileceğini kaydetti.

Sarhoş olup etrafı rahatsız etmenin ayrı bir suç, cinsel saldırının ise ayrı bir suç olarak değerlendirileceğini kaydeden Malkoç, Türk Ceza Kanunu'nun 102. maddesinin 1. fıkrasına göre cinsel saldırı suçunu işleyenlerin 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini kaydetti.

Zanlıların, utanmaz, arlanmaz ve cüretkar bir şekilde tüm kameraların gözü önünde turistlere cinsel saldırı suçunu işlemesinin verilecek cezayı da artıracağını belirten Malkoç, "Hakim, tüm bu unsurları göz önüne alarak zanlılara verilecek cezayı alt sınırın üstünde tutabilirdi. Bu adamların utanmaz ve cüretkar olmasını gerekçe yapar, 4 yıl yatırırdım. Herkesin ortasında suçun işlenmiş olmasını da cezayı artırım sebebi sayardım"

'BIYIK BÜKMEK, GÖZ SÜZMEK TACİZDİR, ELLE DOKUNMAK CİNSEL SALDIRIDIR'

Zanlıların 'cinsel saldırı' suçunu işledikleri gerekçesiyle arıgılanabilmelerinin ön koşulunun 'Şikayet' olduğunu vurgulayan Malkoç şunları söyledi:

"Mağdurun bedenine temas varsa bu cinsel saldırıdır. Cinsel taciz ya sözle olur, ya da hareketleriyle olur. Bıyık bükmek ve göz süzmek cinsel tacizdir. Anadolu da birisi bir kadına 'ne kadar güzelsin' derse cinayet çıkar. Ortamına göre cinsel taciz suçu değişir."

(ANKA)