kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

100 kişi bilemedi, taksi şoförü fotoğraftan tanıdı

Yalçın BEL - Ali BAL Recai KÖMÜR / SABAH
Üniversiteli Tuğçe'nin ölümüne yol açan minibüsün sürücüsünü çalıştığı şirkettekiler bilemedi, ancak çarptığı taksinin şoförü, fotoğraftan teşhis etti..
Çocukluk arkadaşıyla gittiği yılbaşı partisinden dönerken bindiği taksiye, özel bir minibüsün çarpması sonucu yaşamını kaybeden Bahçeşehir Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğçe Sakarya dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Tuğçe'nin ölümüne neden olan minibüsün sürücüsü, çarptığı taksinin şoförü tarafından fotoğrafından teşhis edildi. Kaçak sürücünün minibüsün bağlı olduğu firmadan emekli olmasına rağmen halen çalışmaya devam eden 46 yaşındaki Mehmet Karaağaç olduğu tespit edildi. Kazanın ardından Üsküdar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, sürücüsünün olay yerinde bırakıp kaçtığı 16 DT 267 plakalı minibüsün Pendik'te bulunan ve 100 kişinin çalıştığı Yal-Kım Kimya Firması'na ait araç olduğunu belirledi. Ancak şirketin yöneticileri ve çalışanları Sakarya'nın ölümüne neden olan minibüsü kimin kullandığını bilmediklerini belirtti.

EMEKLİ ŞOFÖR ÇIKTI
Şüpheler kısa bir süre önce firmadan emekli olan 46 yaşındaki Mehmet Karaağaç'ın üzerinde yoğunlaştı. Emekli olmasına rağmen zaman zaman şirkette çalıştığı belirlenen Karaağaç'ın izi sürülmeye başlandı. Kazadan sonra ortalarda görülmeyen firari şoförün bir fotoğrafı Sakarya'nın hayatını kaybettiği taksinin sürücüsü İbrahim Bektaş'a gösterildi. Taksici Bektaş, fotoğraftaki Karaağaç'ın kendisine çarptıktan sonra kaçan minibüs sürücüsü olduğunu söyledi. Polis, Karaağaç'ı yakalamaya çalışıyor. Bu arada polisin minibüste yaptığı incelemede ön camda bulunan kan ve parmak izleri ile kıl numuneleri polis laboratuvarına gönderildi. Sürücü Karaağaç'ın kaza sırasında kafasını cama çarpması sonucu yaralandığı tahmin ediliyor.
Haberin fotoğrafları