kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

O.S.'nin kemik yaşı 19 çıktı

Veli SARIBOĞA SABAH İSTANBUL
Dink'in katil zanlısı olan O.S.'nin, Adli Tıp'taki röntgen incelemesinde kemik yaşı 19 çıktığı halde mahkeme, resmi kayıtlarda yer alan "17" yaşını dikkate alacak..
Hrant Dink'in katil sanığı O.S.'nin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayenesi sonucunda kemik yaşı 19 çıktı. Ancak O.S.'nin yargılanmasında cinayeti işlediği gün resmi kayıtlarda geçen yaşı olan 17 esas alınacak. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i vuran tetikçi O.S.'nin yaşı ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun 23 Mayıs 2007 tarihinde yaptığı muayene sonrası hazırladığı rapor İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. O.S.'nin 23 Şubat 2007 tarihinde çekilen röntgen sonuçlarından Dink cinayetinin işlediği 19 Ocak 2007 günü radyolojik olarak 19 yaşının içinde olduğu belirtildi. Nüfus kayıtlarına göre ise O.S.'nin yaşının annesinin Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'nde doğum yaptığı 28 Haziran 1990 tarihi esas alınarak 17 olduğunun ifade edildiği raporda, "Bazen, hormon, beslenme veya genetik gibi faktörlerin tesiri ile kemik yaşının gerçek yaşa göre büyük çıkabileceği tıbben bilinmekle adı geçenin gerçek yaşının mahkemenizce değerlendirilmesinin uygun olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi.

YAŞ İNDİRİMİ
O.S.'nin kemik yaşının 19 olmasına rağmen olay tarihinde 17 olan resmi yaşının esas alınarak yargılanacağı öğrenildi. Böylece olay tarihinde 18 yaşından küçük olan O.S.'nin yargılaması Çocukları Koruma Yasası'na göre basına kapalı olarak yapılacak. Yargılama sonunda O.S. hakkında verilecek cezadan yaş indirimi uygulanacak. Nüfus kayıtlarına göre, O.S.'nin iki ablası ve ağabeyi, anne ve babalarının resmi olarak evlendiği 11 Şubat 1987 tarihinden önce doğdular. Anne- baba, üç çocuğunu evlendikten 13 gün sonra nüfusa kayıt ettirdiler. Bu kayıtlara göre O.S.'nin ablaları Tülay 2 Şubat 1987, Esma 8 Kasım 1983, ağabeyi ise 15 Şubat 1984 tarihinde doğmuş. O.S.'nin anne babası 8'inci evlilik yıldönümlerinde boşanmış.
Haberin fotoğrafları