kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cezalar yeterince caydırıcı mı?

KAPALI yerlerde sigara içenlere verilen cezalar üç yıl önce 490 YTL'ye kadar yükseltilmişti. Ancak bu cezalar yüksek olduğu ve ceza kesmeyen sorumlulara yaptırım öngörülmediği için kâğıt üzerinde kalmıştı. Daha sonra 'Kabahatler Kanunu' hazırlanırken cezalar düşürüldü. Yeni yasada sigara içenlere verilecek cezalarda 'Kabahatler Kanunu'ndaki hükümler uygulanacak. Cezalar, özellikle de içenlerin ödeyeceği 50 YTL'nin caydırıcılığı da tartışma konusu oldu. Teklifi hazırlayan ve çıkaran uzmanlar ile tiryaki vekillerin görüşleri şöyle:
Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl: Cezaların uygulanabilir olması lazım. Bu neden 50 YTL herkesin verebileceği bir para. Ayrıca düzenleme ile bir yenilik daha geliyor. Sadece içenlere değil, orada sigara içilmesine izin veren işletme sahiplerinin de cezalandırılması sağlanıyor.
Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya: 50 YTL'lik ceza belki 100 YTL'ye çıkartılabilir ama önemli olan cezanın uygulanabilirliği.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu: Bence bu cezalar yeterli. Ne yapacaklar, sigara içti diye idam cezası mı verecekler?