kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yalnızlığı anlatan en iyi 10 film

'www.barbuni.com' adlı internet sitesi, beyazperdenin yalnızlık temasını en iyi anlatan 10 filmini seçti. Listenin zirvesine Pedro Almodovar'ın yazıp yönettiği 'Konuş Onunla' oturdu. 3. sırada ise, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Uzak' adlı filmi var..
Konuş Onunla
Pedro Almodovar'ın yönettiği film, yalnızlık temasını Beningo adlı bir hemşire ile Marco adlı bir yazarın dostluğu üzerinden anlatıyor. Film, çiftler arasındaki iletişim kopukluklarının yalnızlığı tetikleyişine de değiniyor. Filmde başrolleri Javier Camara ve Dario Grandinetti paylaşıyor.

Taksi Şoförü

Martin Scorsese'nin yönettiği film, bir insanın dışlanmasının nelere yol açabileceğini gözler önüne seriyor. Robert De Niro filmde, 'Travis Bickle' adlı kimsesiz bir taksi şoförünü canlandırıyor. Bireyin yalnızlığı kabullenme ve kabullenememe arasındaki bocalaması anlatılıyor.

Uzak
Nuri Bilge Ceylan'ın yazıp yönettiği film, ideallerinden uzaklaştıkça yaşamının anlamını yitiren bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul'a gelen bir gencin hikayesini anlatıyor. Filmin kahramanlarının yalnızlıkları, mevsimin acımasız ritüelleriyle birleşiyor.

Schmidt Hakkında
Filmde, aşk ile çalıştığı işten emekli olan Warren Schmidt adlı bir adamın boşluğa düşüşü anlatılıyor. Yalnızlığının farkına varan Schmidt, kendini Afrikalı aç çocuklara yardım etmeye adıyor. Filmin başrolünde Jack Nicholson var.

Paris, Teksas

Wim Wenders'in yönettiği filmde karısından ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan Travis adlı bir adamın öyküsü anlatılıyor. Çölden doğduğu kasabaya doğru muammalı bir yolculuğa çıkar Travis, beyazperdeye aradığını bulamayan insanların çözümsüz hallerini taşıyor. Filmin başrolünde Harry Dean Stanton var.

2046

Kar Wai Wong'un yönettiği filmde, aşk acısıyla kendini otel odasına kapatan bir adamın yalnızlıkla örülü hikayesi anlatılıyor. Filmde başrolleri Tony Leung Chiu Wai ve Li Gong paylaşıyor.

Sakın Kapımı Çalma
Yönetmenliğini Wim Wenders'ın üstlendiği film, kovboy filmlerinin aranan yıldızı Howard Spence'in şöhretini kaybettikten sonra alkol ve uyuşturucu batağında kayboluşunu anlatıyor. Filmin başrolünde Sam Shepard var.

Bay Lazarescu'nun Ölümü
Bay Lazarescu, Bükreş'te 3 kedisiyle yaşayan 60 yaşında bir alkoliktir. Bir gece midesine giren kramplar sonucunda kendini bir başına hastanede bulur. Hikaye onun yalnızlık içinde ölümüyle biter. Filmin başrol oyuncusu Ion Fisceteanu.

Plüton'da Kahvaltı
Neil Jordan'ın çektiği filmde başrolleri Cillian Murphy ve Liam Neeson paylaşıyor. Filmin öyküsü şöyle: Patrick Kitten, bebekken Peder Bernard'ın kapısına bırakılmıştır. Büyüdüğünde Londra'da yaşayan annesini bulmaya karar verir. Bu yolculuk onu inanılmaz olaylara sürükler.

Angel-A
Luc Besson imzalı filmde, başrolleri Jamel Debbouze ve Rie Rasmussen paylaşıyor. Filmde şehrin yarısına borcu olan dolandırıcı Andre'nin öyküsü anlatılıyor. Paris sokaklarında dolaşırken Angel-A adlı bir kadınla tanışan Andre yalnızlığından onun sayesinde kurtuluyor.
Haberin fotoğrafları