kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mama Galleduou tekrar yürüyebilmek için yoğun tedavi görüyor.

Asla affetmem

DIŞ HABERLER
Fransa'da geçen yıl ırkçı saldırıda vücudu büyük ölçüde yanan ve yeniden yürümek için büyük çaba veren Senegal asıllı öğrenci: Onları asla affetmem..
Fransa'nın Marsilya kentinde geçtiğimiz yıl, 6 Fransız gencin ırkçı saldırısına uğrayan Senegal asıllı öğrencinin vücudunun neredeyse tamamı korkunç şekilde yandı. Yaşam mücadelesini kazanan ve yeniden yürüyebilmek için her gün çalışan Mama Galleduou, (27) kendisini diri diri yakamaya çalışan saldırganlara ateş püskürdü: "Onları asla affetmem!" Fransız vatandaşı olan Galleduou'yu 28 Ekim 2006 tarihinde zorla bir otobüse bindirerek ateşe veren gençler, suçlarını itiraf etti. Mahkeme, olaya karışanların suç derecelerine göre 5 ila 9 yıl arasında hapis cezalarına hükmetti. Senegalli öğrenci ise "Yaşadıklarım bir an olsun aklımdan çıkmıyor" dedi.

YILIN KADINI SEÇİLECEK
Yaşama kaldığı yerden tutunmaya çalışan Mama Galleduou, ikinci ve üçüncü derece yanıklarla tekrar yürüyebilmek için zorlu bir mücadele veriyor. Hastane personeli de, "Büyük bir gayretle yürümek için her şeyi yapıyor. Çok ilerleme kaydetti" diyor. Galleduou'n yaşadığı dram, ülke basınında da geniş yer buldu. Fransız RTL radyosu da her yıl pek çok ünlü isme verdiği "Yılın Kadını" ödülünü bu yıl genç kıza vereceğini açıkladı. Davaya katılanlar ise yaşadıklarına karşın sakinliğini koruyan Galleduou için, "Herkese olgunluk ve cesaret dersi verdi" yorumunda bulundu.