kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2007'de yılın olayları

Yeni Haber
Türkiye ve dünyada 2007 yılı boyunca meydana gelen gelişmeleri gün gün sizler için derledik.

Cumhurbaşkanı seçimi, genel seçimler ve halk oylamasının yanı sıra Genelkurmay Başkanlığının açıklamaları, terörle mücadele, anayasa değişikliği tartışmaları Türkiye'de 2007 yılında gündemin üst sıralarında yer alan konular oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütünü etkisiz hale getirmek için 1 ve 16 Aralık'ta sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmalar, yılın ilk günlerinden itibaren ülke gündeminin en önemli konusu oldu...

Sporda ise Fenerbahçe, bu yıl ikincisi düzenlenen ve yine Almanya'da oynanan Türkiye Süper Kupası maçında, geçen yıl bu kupanın şampiyonu olan Beşiktaş'ı yenerek kupayı müzesine götürdü. Türkiye, futbol açısından önemli günler geçirdi. 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, grupta ikinci yarıda yaptığı maçlarda puan kayıpları yaşayarak finallere gitme şansını zorlaştıran (A) Milli Futbol Takımı, mutlaka kazanması gereken deplasmandaki zorlu Norveç ve İstanbul'daki Bosna-Hersek maçlarında hayati galibiyetler elde ederek grup ikincisi oldu ve tarihinde 3. kez finallerde yer alma başarısını gösterdi.

Ekonomide 2007, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin artarak devam ettiği yıl olurken, Eylül sonu itibarıyla Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye girişi 15,3 milyar doları buldu.Yabancı sermaye girişinde, geçen yılki 20 milyar dolarlık rakamın yine aşılması bekleniyor.

Dünya'da ise 2007'ye damgasını vuran en önemli olay yılın son günlerinde yaşandı. Pakistan'da düzenlenen intihar saldırısında Muhalefet lideri Benazir Butto vurularak hayatını kaybetti.

Fransa'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turunu, Halk Hareketi Birliği(UMP) adayı Nicolas Sarkozy kazandı. Şiddet olaylarının yıl boyu sürdüğü Irak'ta, idam edilen devrik lider Saddam Hüseyin'in üvey kardeşi Barzan İbrahim el Tikriti, eski Irak devrim mahkemesi başkanı Avad Hamid el Bender ve Devlet Başkanı Yardımcısı Taha Yasin Ramazan idam edildi.

2007 yılının kronolojik olarak belli başlı olaylarını öğrenmek için aşağıdaki linkleri tıklayınız..

*TÜRKİYE'DE 2007 YILININ ÖNEMLİ OLAYLARI

*EKONOMİDE 2007 YILI

*2007'NİN ÖNEMLİ SPOR OLAYLARI

*TBMM'DE 2007 YILI

*DÜNYADA 2007 YILI