kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'lılar sığınaklarını terkediyor

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele çerçevesinde yürüttüğü etkin mücadele sonucu Irak'ın kuzeyinde tarihinin en büyük darbesini yiyen PKK'lılar, ülke içindeki sığınak ve mağaraları da hızla terk ederek kaçıyor.

*TÜRKİYE VE IRAK SINIRINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün yaptığı arazi arama ve tarama faaliyeti çerçevesinde, PKK'lılara ait çok sayıda boş sığınak ve mağara ile buralarda arkalarında bırakarak kaçtıkları, yiyecek içecek ve mühimmat ele geçirildi.

Bingöl'ün dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından, terör örgütü mensuplarına ait bir adet tabanca, dokuz adet tabanca fişeği, bir adet el telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde de PKK mensuplarınca kullanılan bir mağarada, üç adet el bombası, on üç adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve 216 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Silvan dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyeti çerçevesinde terör örgütü mensuplarına ait bir sığınakta, muhtelif gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.
Öte yandan, geçtiğimiz hafta da Şırnak'ın Silopi, Diyarbakır'ın Hani ve Bismil, Van'ın Başkale ve Bingöl kırsalında terör örgütü PKK'lılara ait çok sayıda sığınak ve mağara ile buralarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzemeler ele geçirilmişti.

(ANKA)