kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Otellerden yılbaşı indirimi

Yeni Haber
Yılbaşı gecesi programlarını hazırlayan oteller, yılbaşını geç saatlere kadar kutlayacak müşterileri için cazip konaklama fiyatları sunuyor. Oteller, konaklama fiyatlarına 1 Ocak günü sunulacak özel yeni yıl "brunch"ını da dahil etti.

Dedeman Otel'de, Avizeli Salon'da oryantal şov ve sıcak şarap eşliğinde yapılacak yılbaşı gecesi balosuna katılım ücreti, tek kişi için 150 YTL iken, 2 kişi balo, konaklama ve 1 Ocak günü özel "brunch" için toplam 450 YTL ödeyecek.

Ankara Hilton'da ise yılbaşı gecesi özel çift konaklama fiyatı ve brunch 110 Euro. Marco Polo Salonu'nda gerçekleştirilecek canlı müzik ve zengin mönülü yılbaşı programına katılmak isteyenler için bu fiyat, konaklama ve "brunch" dahil toplam 290 Euro olacak.

Bilkent Otel'in düzenlediği, Akdeniz Mutfağından oluşan set mönü ve Ahmet Berker Jazz Trio ile Murat Ulus orkestrası eşliğindeki yılbaşı gecesi programının ardından, konaklama tek ya da çift kişi için gecelik 140 Euro olacak. 1 Ocak günü sunulacak olan özel yeni yıl "brunch"ı da bu fiyata dahil edilecek.

İçkale Otel'de, otelin balo salonunda gerçekleştirilecek özel yılbaşı programı, tek kişi için 140 YTL iken, konaklama ve brunch dahil olduğunda bu fiyat 175 YTL olacak. Yılbaşı sonrası konaklama ücreti 120 Euro'ya çıkıyor.

Yılbaşına özel fiyatlar dahilinde, kişi başı konaklama ve "brunch" Büyük Anadolu Otel'de 89 YTL olacak. Yeni yılda tek kişinin konaklama ücreti 130 dolar'a çıkacak.

Divan Otel'de ise yılbaşı gecesi programı kapsamında, zengin yılbaşı mönüsü, limitsiz yerli içki, konaklama ve brunch, çift kişi için 300 YTL, tek kişi için ise 190 YTL olacak.

Yılbaşına özel fiyatlar dahilinde, kişi başı konaklama ve "brunch" Büyük Anadolu Otel'de 89 YTL olacak. Yeni yılda tek kişinin konaklama ücreti ise 130 dolar'a çıkacak.

Yılbaşından sonra konaklama fiyatlarının artacağı, Ankara Sheraton'da da, yılbaşı için özel konaklama fiyatı kişi başı 100 YTL olacak. Ancak 1 Ocak günü kahvaltıya yetişemeyenler brunch için 18 YTL ödeyecek.

ULUDAĞ YILBAŞINA HAZIR

Kurban Bayramı tatilinde otelcilerin yüzünün güldüğü Uludağ'da yılbaşı öncesi otellerde doluluk oranları yüzde 100'ü buldu. Halen kayakseverlerin akınına uğraya Uludağ, Rus turistlerine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Uludağ'da faaliyet gösteren oteller, hareketli geçen bayram tatilinin ardından yılbaşına yönelik paket programlar hazırladı. Otel işletmecileri; karın bu yıl erken yağması ve kayak yapabilmek için uygun zeminin oluşması nedeniyle çok güzel bir bayram tatili geçirdiklerini ifade ederek, "Yılbaşı için yoğun olarak iç pazardan ilgi görüyoruz. Yabancı turistler, genellikle yeni yıla ülkelerinde girmeyi tercih ediyorlar. Yurt dışından, özellikle Rusya'dan gelmesini beklediğimiz konukları, yeni yıldan sonra ağırlayacağız. Yılbaşı öncesi otellerde doluluk oranları yüzde 100'ü buldu" diye konuştu.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri ise oteller bölgesinde kar kalınlığının 78 santimetre olarak ölçüldüğünü bildirdi.

YILBAŞI SEPETLERİ NEREDE NE KADAR?

Alışveriş merkezlerinin yeni yıl için özel olarak hazırladıkları, içinde çeşitli ürünlerin bulunduğu yılbaşı sepetleri 25-149 YTL arasında satılıyor.

Her firmanın değişik adla satışa sunduğu, içeriğindeki ürün yelpazesine göre fiyatları değişen sepetlerde, yılbaşı mumundan, çikolatasına, kahveden kuru yemişe kadar çok sayıda ürün bulunuyor.

Özdilek Alışveriş Merkezlerinin vitrinlerini süsleyen 3 çeşit yılbaşı sepetinde ortak olarak sunulan tek şey ''Yılbaşı'' nakışlı Özdilek Havlusu.

Özdilek'in, yılbaşını ucuza geçirmek isteyenler için 24,90 YTL'den satışa sunduğu 'Define'' adlı sepetin yanı sıra ''Turkuaz'' adlı sepet 44,90 , ''Superior'' adlı sepet ise 84,90 YTL'den satılıyor.

Müşteri portföyünü göz önünde bulunduran Carrefour ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ''Alkolsüz'', ''Ekonomik alkollü'' ve ''Lüks alkollü'' sepetleri satışa sundu.

Çeşitli markalarda içecekler, çikolatalar, kuru yemiş, kahve, aile boyu cips, tütsü ve oyun kağıdının da aralarında bulunduğu 19 çeşit ürünün yer aldığı ''Alkolsüz sepet'' 26,90 YTL'den satılırken, içeriğinde gıda ürünlerinin yanı sıra rakı, kırmızı şarap ve bira bulunan ''Ekonomik alkollü sepet'' 52,90 YTL, gıda ürünleri ile viski, kırmızı şarap ve biradan oluşan alkollü içecekler ve 10 paket sigaranın bulunduğu ''Lüks alkollü sepet'' 84,90 YTL'den satılıyor.

Metro Grosmarket de, çeşitli illerdeki alışveriş merkezlerinde çiçek ve ağaç adlarından esinlenerek hazırladığı 7 çeşit yılbaşı sepetini satışa sundu. Metro mağazalarında alıcılarını bekleyen ''Meşe'' adlı en ucuz sepetin fiyatı 49, ''Alkolsüz Sedir'' sepetinin fiyatı ise 59 YTL. Metro'daki sepetlerden ''Fulya'' 85, ''Meşe'' 99'', ''Orkide'' 105, ''Lilyum'' 125 ve en pahalı sepet olan ''Çınar'' 149 YTL'den alıcı bekliyor.

Migros ise yılbaşına özel hediyelik eşyalarda yıl sonuna kadar yüzde 40 indirim uygularken, 3 farklı çeşit yılbaşı sepetiyle de evinde yeni yılı geçirmek isteyen ya da sevdiklerine sepet hediye etmek isteyenlere seçenekler sunuyor.

Migros'un 24,90 YTL'ye satışa sunduğu ''Klasik Sepet''te koladan çikolataya 16 çeşit gıda ile tombala bulunurken, 47,90 YTL'lik ''Butik Sepet''te rakı, şarap, bira gibi alkollü içecekler ile papatya çayının da aralarında bulunduğu gıda ürünleri ve sakız, 79,90 YTL değerindeki ''Prestij Sepet''te ise viskiden votkaya çeşitli alkollü içecekler ile gıdalar yer alıyor.

''Yılın En Güzel Yılbaşı Sepetleri Kipa'dan ''sloganıyla üç çeşit sepeti müşterilerinin beğenisine sunan Kipa'nın, 29,90 YTL'lik ''Alkolsüz' Sepet''i ile 49,90 YTL'lik ''Alkollü Sepet'' ve 85 YTL'lik ''Lüks Alkollü Sepet''te çeşitli seçenekler sunuluyor.

Alışveriş merkezlerinin yanı sıra giyim firmaları da, sevdiklerine yılbaşı hediyesi vermek isteyen müşterileri için özel kataloglar hazırladı.

VAKKO'NUN KATALOĞU

Vakko, ''Vakko imzalı yeni bir yılbaşı, yeni bir armağan dünyası'' sloganıyla hazırladığı ''Yılbaşı kataloğu''nda, çok seçenekli armağan setlerini müşterilerine ulaştırıyor.

Gümüş kaplama tabaktan şekerliğe, tepsiden mumluğa, çaydanlıktan sütlüğe çeşitli ürünlerini 79-790 YTL arasında değişen fiyat seçenekleriyle satışa sunan Vakko'da , ''Kündekari'' ve ''Kaftan'' desenli bardaklar, kadehler ve kadeh takımları 125-390, ''Baobab'' ve ''Mızensır'' koleksiyonlarındaki mumlar 110-790, ''İkbal'' ve ''Semazen'' desenli 2'li çay fincanları 88-260 YTl arasında, deri kaplı kahve makinesi de 490 YTL'den satılıyor.

Vakko'ya özel üretim tavla 750, deri kutulu oyun kağıdı 115, yastıklar 135-295, çeşitli miktarlardaki ''Vakko'' imzalı şekerleme ve çikolatalar ise 14-150 YTL'den satılıyor.

Vakko'nun çok seçenekli özel armağan setlerinde ise fiyatları 819.50 ile 2 bin 209 YTL arasında değişen 16 çeşit ''Erkek Seti'', 217 ile bin 252 YTL arasındaki 10 çeşit ''Bayan Seti'' bulunuyor.

BEYMEN'DE HEDİYE SEPETLERİ

Müşteri talebi doğrultusunda ''Beymen'' imzalı ürünlerden ''Erkek Sepeti'' ve ''Kadın Sepeti'' oluşturan Beymen'in erkeklere özel sepetinde gömlek, kravat, kol düğmesi ve çikolata, kadınlara özel sepetinde ise gömlek, fular, makyaj seti, üçlü parfüm gofresi ve çikolata yer alıyor.

Beymen'in sepetlerindeki erkek gömlekleri 89, kravatları 69, kol düğmeleri 29, kadın gömlekleri 259, makyaj seti 80 YTL'den satılırken, kadın fularlarının fiyatları isteğe bağlı olarak 24-145, 3'lü parfüm gofreleri 110-240, çikolatalar ise 29-79 YTl arasında değişiyor.

Firma, isteyenler için bu ürünleri tek olarak yeni yıla özel ambalajlarında da müşterilerinin beğenisine sunuyor.
Yılbaşı sepetleri nerede ne kadar?

HAYALLERİ SÜSLEYEN YILBAŞI KAMPANYALARI

Büyük alışveriş merkezleri, yılbaşı öncesinde düzenledikleri kampanyalarla müşterilerine son model otomobile sahip olma şansı verirken, bazı market ve benzin istasyonları ise milli piyango bileti ile tüketicilere büyük ikramiye hayali kurduruyor.

Söz konusu alışveriş merkezleri, her 50 ile 100 YTL'lik alışveriş karşılığında vaadettiği son model otomobillerle tüketicileri çekmeye çalışıyor.

Kampanyalar çerçevesinde Ankara'daki Cepa Alışveriş Merkezi, her 50 YTL'lik alışveriş karşılığında verdiği kuponla, yapılacak çekiliş sonucunda, 2008 model 407, 207 cc Dynamic ile 207 Trendy model Peugeot marka otomobillerden birine sahip olma şansı tanıyor. Cepa'da 30 Kasım'da başlatılan söz konusu kampanyadan faydalanmanın en son tarihi ise 30 Şubat 2008...

Oran'da yeni açılan ve tüketicilerin büyük ilgi gösterdiği Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, ''Her Yeni Yıl Düşlerle Başlar'' sloganıyla yola çıktığı kampanya çerçevesinde, her 100 YTL'lik alışveriş karşılığında verdiği çekiliş kuponlarıyla, müşterilerine bir adet BMW Z4 kazanma olanağı sunuyor. Panora'nın söz konusu kampanyası 24 Aralık 2007 ile 15 Şubat 2008 tarihleri arasında geçerli olacak.

''Yeni yılda, yine bir yıldız'' sloganıyla da Armada alışveriş merkezi, her 50 YTL'Lik alışveriş karşılığında verdiği şans kuponları ile müşterilerine Audi A6 kazanma fırsatı sunuyor. Armada'nın bu kampanyası da 12 Aralık 2007 ile 29 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacak alışverişleri kapsayacak.

TALİH KUŞU PROMOSYON OLDU

Büyük alışveriş merkezleri tüketicilere, hayallerindeki otomobilleri kazanma şansı sunarak satışlarını artırmaya çalışırken, bazı marketler ve benzin istasyonları da, verdikleri 6 YTL'lik çeyrek Milli Piyango biletleri ile müşterilerine 25 milyon YTL'lik büyük ikramiyeyi yakalama şansı sunuyor.

Müşterilerine büyük ikramiye hayalleri kurduran marketler arasında Carrefoursa ve Çağdaş yerini aldı. Carrefoursa, yapılan her 75 YTL'lik alışverişe 3 adet çeyrek Milli Piyango bileti verirken, Çağdaş marketler zincir ise her 50 YTL'lik alışveriş karşılığında Milli Piyango bileti veriyor.

Talih kuşunu promosyon olarak kullanan firmalardan bir diğeri ise Teknosa. Teknosa, 15-30 Aralık 2007 tarihleri arasında tek seferde 50 YTL ve üzerinde alışveriş yapan müşterilerine 1 adet çeyrek Milli Piyango bileti hediye ediyor. Teknosa müşterileri, kazandıkları Milli Piyango biletleriyle, 31 Aralık 2007 tarihinde gerçekleşecek olan yılbaşı özel çekilişinde ikramiye kazanma şansını yakalıyor.

BENZİN İSTASYONLARININ PROMOSYONLARI

Öte yandan, Opet, akaryakıt istasyonlarında, 31 Aralık 2007'ye kadar tek seferde yapılacak her 75 YTL ve üzeri akaryakıt alışverişinde müşterilerine 1 adet çeyrek Milli Piyango yılbaşı bileti hediye ediyor.

TOTAL de 29 Kasım ile 31 Aralık tarihleri arasında TOTAL istasyonlarından tek seferde 75 YTL ve üzeri akaryakıt alışverişi yapan müşterilerine, çeyrek biletle büyük ikramiyeye ulaşma şansı veriyor.Yeni yıla sayılı günler kala, alışveriş merkezleri, market ve benzincilerin yanı sıra birçok firma da verdikleri ajanda, kupa, rozet, takvim gibi değişik hediyelerle satışlarını artırmayı amaçlıyor.

HİNDİYE YILBAŞI TALEBİ

Konya'da kurulan canlı hayvan pazarında yılbaşı nedeniyle hindiye talebin arttığı bildirildi.

Muhacir Pazarı'nda kurulan canlı hayvan pazarında, tavuk, horoz, güvercin, hindi, kanarya gibi hayvanlar satılıyor.

Her pazar günü kurulan canlı hayvan pazarı, özellikle kümes hayvan yetiştiricilerinin akınına uğrarken, bu pazar yılbaşı nedeniyle hindi almak isteyenler de geldi.

Hindi satıcılarından Mehmet Emin Bostancı, kurban bayramından sonra gelen yılbaşı için hindi satışlarının fazla olmayacağını beklediklerini söyledi.

Beklentilerinin aksine hindiye talebin satıcıları memnun edici boyutta olduğunu ifade eden Bostancı, sabahın erken saatlerinden itibaren hindi satışlarının iyi olduğunu kaydetti.

Pazara gelen onlarca hindi satıcısının iyi satış yaptığını vurgulayan Bostancı, ''Yerli hindiler kilosuna göre 25-100 YTL arasında satılıyor.

Beyaz renkte olan Kaliforniya hindileri ise 60-75 YTL'den alıcı buluyor. 15-16 kilogramlık bir yerli hindi 100 YTL'den satıldı'' dedi.

Bostancı, pazarda 3-4 kişilik ailelere daha hafif gelen dişi hindi, kalabalık ailelere ise erkek hindi verdiklerini ifade ederek, genellikle 35-50 YTL arasında olanların satıldığını bildirdi.

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Aylin Ayaz, yoğun yemek sonrasında kalbe binen yükün kalp krizi riskini artırdığına dikkat çekerek, yılbaşı gecesi yemeklerin az miktarda ve yavaş yenmesi uyarısında bulundu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Aylin Ayaz, yeni yılda diğer günlerden farklı olarak aşırı ve dengesiz beslenmeye bağlı önemli sağlık sorunları ortaya çıkabildiğine dikkat çekerek, yılbaşı gecesi sağlıklı beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni yıl akşamı hazırlanan yemeklerin protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral içeriği açısından dengeli olması gerektiğini vurgulayan Ayaz, "Bir gelenek haline gelen hindi eti tüketimi, doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin düşük olması nedeniyle kırmızı et yerine tercih edildiğinde sağlıklı bir seçim olmaktadır" dedi.

Yılbaşı akşamı tüketimi tercih edilen etlere (hindi, tavuk, balık eti gibi) buğulama, haşlama veya fırında ızgara yöntemleri uygulanmasını öneren Ayaz, şu uyarılarda bulundu:

"Etin yanında vitamin, mineral ve posa içeriği yüksek salatalar ve zeytinyağlı sebze yemekleri tercih edilmelidir. Ayrıca menüde kalsiyum ve protein içeren süt ve yoğurt grubundan tatlı ve mezeler bulunmalıdır. Pilav, makarna, çorba, ekmek gibi besinler karbonhidratdan zengin olup, enerji içerikleri yüksektir. Ekmek ve tahıl ürünleri grubundan besin seçilirken mutlaka posa içeriğinin de yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Yine geleneksel bir yılbaşı yemeği olan kestaneli-iç pilavının yanında bu gruptan kepekli ekmek tercih edilebilir. Şekerli besinler, yüksek enerji içermeleri nedeniyle kan şekerinin hızla artmasına sebep olurlar. Bu yüzden tatlı olarak yemekten sonra baklava, şöbiyet, tulumba tatlısı gibi hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar, meyve ile hazırlanmış tatlılar veya taze meyve tercih edilmelidir."

Yoğun yemek sonrasında kalbe binen yükün kalp krizi riskini arttırdığına dikkat çeken Ayaz, yemeklerin yavaş ve az miktarda yenilmesi, iyi çiğnenmesi ve yatmaya yakın zamanda yemek yenilmemesi uyarısında bulundu. Fazla çeşit nedeniyle karışık ve yağlı besin tüketiminin mide bulantısı, ishal gibi sağlık sorunlarına neden olacağını kaydeden Ayaz, "Mümkün olduğu kadar yağsız, az çeşitte besin tüketilmeye özen gösterilmelidir. Yağ ve tuz içeriği yüksek cipsler, kızartılmış ve kavrulmuş besinler, salam, sosis ve sucuk gibi doymuş yağ içeriği yüksek besinler tüketilmemelidir. Özellikle ceviz, fındık ve fıstık gibi sert kabuklu yemişlerin de yağ içeriğinin yüksek olduğu unutulmamalıdır dedi.

"ALKOL ALIMINI 1-2 KADEHLE SINIRLANDIRIN"

Yeni yıl akşamı alkol alımının 1-2 kadeh şeklinde sınırlandırılması ve içki türü olarak, alkol yoğunluğu düşük olan şampanya, şarap veya bira tercih edilmesi gerektiğini bildiren Ayaz, "Aç karnına alkol alınmamalıdır. Mide boş olduğu zaman alkol daha hızlı kana karışacağı için hafif yiyecekler alındıktan sonra tüketilmelidir" dedi. Alkol alımı vücuttan su kaybını artıracağı için, alkol ile birlikte su tüketimini de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayaz, sürekli İlaç kullanması gereken kişilerden de yılbaşı gecesi alkol tüketmemelerini istedi.

EMNİYET EKİPLERİ ALKOL DENETİMİNE AĞIRLIK VERECEK

Emniyet ekipleri yılbaşı gecesi özellikle alkollü araç kullanımının önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verecek.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, yılbaşı gecesi alınacak trafik tedbirleri ile ilgili yayınladığı genelge çerçevesinde, Emniyet ekiplerince yapılacak trafik kontrollerinde özellikle alkollü araç kullanımının önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak, araçları alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda, trafik kuruluşlarına ait park yerlerinde veya yeddiemin otoparklarda muhafaza altına alınacak. Araç sürücüsü ile araçta bulunan diğer kişiler, ticari araçlarla, gidecekleri yerlere gönderilecek. Yine, yılbaşı gecesi vatandaşların trafikle ilgili müracaatlarını değerlendirmek ve trafikle ilgili alınan bütün tedbirleri denetlemek amacıyla bir şube müdürü veya rütbeli personel görevlendirilecek.

(AJANSLAR)