kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Metin Kilci

'Petkim, finansmanı olumsuz etkiler'

ANKA
ÖİB Başkanı Metin Kilci, Danıştay kararı nedeniyle Petkim'in, Socar-Turcas-Injaz'a devrinin yapılamayacağını, bu aksamanın kamu finansmanını olumsuz etkileyeceğini kaydetti..
Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanı Metin Kilci, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun aldığı yürütmeyi durdurma kararı çerçevesinde, Petkim'in, Socar- Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'na devredilmeyeceğini söyledi. Devrin, ancak şubat ayı sonuna kadar esastan kararın olumlu çıkması halinde mümkün olabileceğini belirten Kilci, 2 milyar 40 milyon doların gelmemesinin kamu finansmanını olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Danıştay İdari Dava Daireleri'nin, Danıştay 13'üncü Dairesi'nin Petrol-İş'in yürütmeyi durdurma başvurusunu reddetmesine ilişkin kararını bozduğunu ve son kararına itiraz mekanizmasının bulunmadığını söyleyen Kilci, kararın 13'üncü Daire'ye gönderileceğini ifade etti.

'BEKLEYECEĞİZ'
İlgili dairenin bu konuyu esastan inceleyeceğini vurgulayan Kilci, "O sürecin ne kadar sürüp sürmeyeceğini bilmemiz söz konusu değil. Devir süreci de ona göre belirlenecek. Esastan karar verilme sürecine göre, devir sürecinin yeniden tanımlanması gerekebilir. O zaman içinde yetişmezse tekrar bir durma söz konusu olduğu için, hiçbir hareket yapmaksızın bekleme olacak" dedi. Mevcut karara rağmen devir yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Kilci, "Yeni bir yargı kararı verilinceye kadar konuyla ilgili hayatın durması, hiçbir hareket yapılmaması söz konusu" diye konuştu. Kararın henüz ellerine geçmediğine işaret eden Kilci, "Kararı duyduğumuza göre İdari Dava Daireleri'nin verdiği karar, birtakım işlemlerin yürütmesinin durdurulması. O karar, herhangi bir yeni işlem yapmasını önleyici nitelikte. Dolayısıyla süreç sonuçlanıncaya kadar herhangi bir işlem yapılması söz konusu değil" dedi.