kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dursun Uyar

Haber Turu

Ersan ATAR / ANKARA
Uyar, yarıaçık cezaevine gitti geldi
YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'ın, "Beni yarıaçık cezaevine koyun" talebi Eskipazar Savcılığı'na uymadı. Ancak Karabük Savcılığı Uyar'ın bu talebini yerine getirerek, yarıaçık cezaevine geri gönderdi. Uyar'ın, Çerkeş K-1 Cezaevi'nde yatan YİMPAŞ yönetim kurulu üyelerine yakın olmak için Eskipazar'a gittiği belirlendi. Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Uyar, takayasu hastalığı cezasının ertelenmesine yetmeyince, yakalanmasına kısa süre kala, Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nden ayrılmış ve Karabük'ün Eskipazar ilçesinde ortaya çıkmıştı.

"Tatlıses'in bize 2.5 milyon YTL borcu var"
DOĞTAŞ Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "İbrahim Tatlıses'ten şu anda anapara, faiz ve masraf dahil toplam 2.5 milyon YTL alacağımız var. Mallarının satış süreci başladı. İcralık olan yerleri devlet hacizli olarak satılacak, biz de paramızı tahsil etmiş olacağız'' dedi. Doğan, düzenlediği basın toplantısında, Tatlıses'in Kuşadası'ndaki otelin tefriş ve mobilya işlerini yaptıklarını, ancak alacaklarını tahsil edemediklerini söyledi. Tatlıses'in 2.8 milyon YTL'lik borcunu ödemediği gerekçesiyle açtıkları davaların bitmek üzere olduğunu belirten Doğan, Tatlıses'in Doğtaş'a 1.3 milyon YTL ödediğini, 1.5 milyon YTL'nin ise ödemediğini öne sürdü. Doğan, "Kuşadası'ndaki oteli ile Bodrum'daki 40 villası haczedildi'' dedi.

Roche davasında 8 sanık beraat etti

ROCHE ilaç firmasının ithal ettiği iki ilacın Sağlık Bakanlığı'na pahalı satıldığı iddiasıyla "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak'' suçundan açılan davada 8 sanığa beraat çıktı. İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sağlık Bakanlığı'nda görevli sanıklar; Mahmut Tokaç, Saim Kerman, Ethem Turgay Akuğur, Güzin Sağiş, Nesrin Minisker ve Neşe Büyükkök ile Roche firması yöneticileri Elif Arıbal ve Mehmet Fatih Kaygusuz'a beraat kararı verdi. Mahkeme, bakanlık çalışanı 6 sanık hakkında "görevi kötüye kullanmak", "ihaleye fesat karıştırmak" ve "fiyatları etkilemek" suçlarına ilişkin dosyanın ise "görevsizlik kararı" verilerek İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.