kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sinem Güven, 13 Mart'ta dünyaya gelmesi beklenen bebeği için bir doğum fotoğrafçısıyla anlaşacak: "O anda çekilen fotoğrafları çok önemsiyorum."

Doğuma hazırlık kursuna gidiyorum

* Bir aksilik olmazsa normal doğum yapmayı düşünüyorum. Zaten doğal olanı bu. Vücut kendini buna hazırlıyor. Benim için sezaryen, normal doğumdan çok daha korkutucu, çünkü o bir ameliyat.

* Doğuma hazırlık kurslarına gidiyorum. Orada nefes eğitimi alıyorum. Yine orada öğrendiğim egzersizleri günlük hayatımda uyguluyorum. Şu anda sadece günde 3-4 kilometre yürüyor ya da 1 kilometre yüzüyorum.

SADECE DEMİR VE OMEGA-3

* Televizyon seyrederken ya da araba kullanırken de doğru nefes almaya dikkat ediyorum, ki doğum esnasında nefesimi ayarlayabileyim. 3 ay öncesine kadar pilates de yaptım.

* Geçen aya kadar aslında 5 kilo almıştım ama bu ay 2 kilo daha aldım. Hedefim hamileliği 10-11 kilo ile bitirmek. Ama bu dönemde diyet yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

* Doğal yollarla vitamin alıyorum. Dışarıdan sadece destek olarak Omega-3 ve demir alıyorum. Omega-3 bebeğin zihinsel gelişimi için çok önemli, demir de kanıma faydalı.