kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türk sineması masumiyetini yitirdi"

Yeni Haber
Sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, ''Türk sineması masumiyetini, saflığını, şiiri, insan ilişkilerinin güzelliğini kaybetti'' dedi.

Yeşilay tarafından düzenlenen bir konferans için Bolu'ya gelen Cüneyt Arkın, Türk sinemasının bocalama döneminde olduğunu öne sürdü.

Arkın, ''2007 yılının özetine baktım, 2006 yılına nazaran 2007 yılında 10 film daha fazla çekilmiş. Toplam 46 film çekilmiş. 2007 yılında film sayısı arttı ama izleyici oranı düştü'' diye konuştu.

Türk filmlerine gösterilen ilginin azalmasını Türk insanının ''duygusallık aramasına'' bağlayan Arkın, şunları söyledi:

''Türk insanı duygu istiyor. Türk sineması neyi kaybetti? Masumiyetini, saflığını, şiiri, insan ilişkilerinin güzelliğini kaybetti. Kahramanlarını kaybetti. Şimdiki filmlerde, dizilerde bunu bulamıyor. Onları arıyor. Son günlerde eski filmler bazı televizyon kanallarında sürekli olarak oynamaya başladı ve izlenme oranlarının çok iyi olduğu söylendi. Neden derseniz, filmler saf, tertemiz, samimi, ukalalık yok ve bizden. Anadolu'nun her yerindeki, yöresindeki insanlar o filmlerde kendini görüyor.''

Mafyayla ilgili filmleri eleştiren Cüneyt Arkın, konuşmasına şöyle devam etti:''Bir genç, herhangi bir insan, elinde silah, arkasında bir mafya gücü, hayatta her istediğini yapabiliyor. İstediği adamı dövüyor, sıkıştırıyor ve yok ediyor. Bir genç düşün elinde silah var, müthiş bir güç, her istediğini yapabiliyorsun. Özenirsin böyle bir şeye. Bu da özendiriyor ve izlettiriyor kendini.''

AA