kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zafer kazanan Sundaravej, darbeci General’in sonuçları tanımasını istedi

Darbeyle indirildi seçimle dönüyor

Tayland'da ilginç bir seçim sonucu... Sandıktan, ordunun devirdiği eski Başbakan Şinavatra'yı destekleyen parti birinci çıktı. Eski lider, 14 Şubat'ta ülkesine dönecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Darbeyle indirildi seçimle dönüyor
Eski Tayland Başbakanı Taksin Şinavatra, Eylül 2006'da gece yarısı gelen darbeyle kaybettiği liderlik koltuğunu seçimle geri almak üzere. Dün yapılan genel seçimlerde, darbeden beri İngiltere'de sürgünde yaşayan Şinavatra yanlısı Halkın Gücü Partisi'nin (PPP), meclisin 450 sandalyesinden 227'sini kazandığı kaydedildi. İlk anketlere göre PPP'nin rakibi Demokrat Parti ise 158 sandalyeyle ikinci oldu.

'AF ÇIKARACAĞIZ'
Kampanyasını Şinavatra'nın dönmesi üzerine kuran PPP'nin, koalisyon kuracağı kaydediliyor. Ülkenin yeni başbakanı olmaya hazırlanan PPP lideri Samak Sundaravej, yeni hükümet olarak Şinavatra için bir af çıkaracaklarını söyledi. Şinavatra'yı koltuğundan eden ordunun da zaferlerini kabul etmesini isteyen Sundaravej, "Şinavatra'nın ülkesine 14 Şubat'ta; yani Sevgililer Günü'nde dönmesi çok güzel olacak. Hakkında açılan davalarla kesinlikle yüzleşecek. Bir süreliğine siyasetten uzak kalması gerekiyor" dedi.

FUTBOL TAKIMI SATIN ALMIŞTI
Müstakbel başbakan, eski liderin iktidara gelmesi için anayasayı da değiştirmeye çalışacaklarını belirtti. General Sonthi Boonyaratkalin'in önderliğindeki darbenin ardından, hakkında çok sayıda yolsuzluk davası bulunan Şinavatra'nın partisini kapatılmış ve anayasa da başbakanın haklarını kısıtlayacak şekilde değiştirilmişti. Sürgündeyken Manchester City takımını satın alan Şinavatra, ülkesinde hala en etkin siyasetci.