kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkramlara 'hayır' demekten çekinmeyin!

21.12.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
İkramlara 'hayır' demekten çekinmeyin!
Beslenme Uzmanı Emel Unutmaz, bayramı kilo almadan ve sağlıklarına zarar vermeden geçirmek isteyenlere şu beslenme önerilerinde bulunuyor:
* Ana ve ara öğünler atlanmamalıdır. En azından 3 ana ve 1-2 ara öğün tüketilmelidir.
* Vücudun yapıtaşları proteinlerin başlıca kaynağı olan et grubu besinler, vitamin ve mineral açısından zengin bir gruptur. Ancak et grubu besinlerde posa oranı düşük ve C vitamini az olduğu için, beraberinde mutlaka posa ve C vitamini açısından zengin olan sebze grubu da tüketilmelidir.
* Hızlı ve fazla yenen yemeklerden sonra kalp krizi geçirme riski artar. Bu nedenle yavaş yavaş, az miktarda ve sık beslenin.
* Her çikolata ve şeker ikramını kabul ederseniz, 4 gün boyunca çok fazla kalori, yağ ve şeker alırsınız. Bayram ziyaretlerinde ikramların bir kısmına 'Hayır' demelisiniz. Hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları tercih edin.
* Günde 8-10 bardak su için. Günde 1-2 fincandan fazla kahve tüketmeyin. Açık çay için.
* Yeni kesilen etin hemen yenmesi etin sertliği ve sindirimin zorluğu açısından uygun değildir. Buzdolabı ısısında en az 1 gün bekletildikten sonra pişirilmelidir.
* Kurban etleri saklanmak için buzdolabına kaldırılırken uygun şekilde ayrılmalı, tek kullanımlık miktarlarda poşetlenmeli veya yağlı kağıtlara sarılarak buzluklara yerleştirilmelidir.