kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
LASTİKLERİ ŞİŞLEDİLER Kağıthane Gültepe mahallesinde ise 7 kişi, 20 otomobilin lastiklerini patlattı. Alkollü olduğu öğrenilen bu kişiler gözaltına alındı.

Neron'lar 2 haftada 24 otomobil yaktı

Erdoğan YAPIK SABAH
İstanbul'da otomobil kundaklamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Polis olayın siyasi bir bağlantısının bulunmadığını ve dört kişilik yeni bir Neron Grubu olduğunu belirtiyor..
İstanbul'un çeşitli noktalarında gece saatlerinde araç kundaklama sayısı son zamanlarda iyice arttı. DTP mitingine izin verilmediğinin açıklandığı 9 Aralık 2007 tarihinden önceki gece başlayan oto kundaklamaları daha sonra aralıklarla devam etti. 9 Aralık'ta Gültepe'de sabaha karşı 12 araç kundaklandı. İlk başta terör olayı olarak nitelenen kundaklamaların daha sonra örgüt bağlantılı ve mitingle alakalı olmadığı anlaşıldı. Önceki güne kadar son dönemde toplam 17 araç kundaklanırken dün gece de Ümraniye'de Atakent mahallesi Türkler caddesi Destan sokakta biri cip 7 araç kundaklandı.

KAR MASKELİ DÖRT KİŞİ
Görgü tanıkları otomobilleri kundaklayanların kar maskeli 4 kişi olduğunu belirtti. Emniyet yetkilileri 3-4 kişilik bir 'Neron' grubunun önceden belirledikleri yerlerde bu tür kundaklama yaptıklarını kaydederek, "Siyasi değil. Şahısların eşgallerini belirledik. Yakalamak için çalışmalarımız sürüyor" dedi. İstanbul'da daha öncede 18 Mart 2007'de 6, 12 ve 13 Şubat tarihlerinde de 9 otomobil kundaklanmıştı. Kağıthane Gültepe mahallesinde ise 7 kişi, saat 03.00 sıralarında Mescit sokak ve Talatpaşa caddesi üzerindeki 20 otomobilin lastiklerini patlattı. Alkollü olduğu öğrenilen 7 kişi gözaltına alınıp Gültepe Polis Merkezi'ne götürüldü. "Neron" adı Büyük Roma Yangını sırasında çalgı çaldığı iddia edilen Roma İmparatoru Neron'dan geliyor.