kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınır ötesi PKK hedeflerine ikinci hava harekâtı

Türk Hava Kuvvetleri'nin dün bombaladığı bölgeler arasında 8 askerin teslim edildiği bölgenin de bulunduğu öğrenildi..
GENELKURMAY Başkanlığı, Irak'ın kuzey kesiminde, tespit edilen PKK'ya ait önemli bazı hedeflerin dün savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: "Irak'ın kuzey kesiminde, bugün (dün) öğlen saatlerinde tespit edilen PKK/Kongra- Gel terör örgütüne ait önemli bazı hedefler, Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulmuştur. Ayrıca, aynı hedefler 16.55- 17.10 saatleri arasında da sınıra yakın bölgelerde konuşlu kara ateş destek vasıtalarımız tarafından etkili olarak ateş altına alınmıştır."

GÖRÜNTÜLER VERİLECEK
Açıklamada, 16 Aralık'taki harekâtın art niyetli bazı çevrelerce küçümsenmek istendiği belirtilerek, operasyonların tespit edilen sonuçlarının önümüzdeki hafta içinde görüntülü olarak Türk ve dünya kamuoyuna yansıtılacağı kaydedildi. Tesirsiz hale getirilen teröristlerin sayısının kesin tespit edilemediği kaydedilen açıklamada şöyle denildi: "Ancak çeşitli kaynaklara dayanarak yapılan istihbarata göre, yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği de bir gerçektir. Operasyonların örgüt üzerinde ne kadar etkili olduğu, önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacaktır. PKK terör örgütü, Irak'ın kuzeyinin artık güvenli bir bölge olmadığını yaşayarak öğrenecektir." Bu arada bombalanan bölgeler arasında 8 askerin DTP'lilere teslim edildiği, 16 Aralık hava harekatından kaçanların sığındığı Çemço bölgesinin de olduğu öğrenildi.

SİVİLLER ZARAR GÖRMEDİ
Peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cabbar Yaver, Türk Hava Kuvvetleri'nce bombalanan yerlerin Irak sınırındaki bölgeler olduğu ve yerleşim birimlerinin zarar görmediğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları