kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bilinen birçok tıbbi inanış doğru değil

DIŞ HABERLER
Bugüne kadar doğru sanılan birçok inanışın aslında yanlış olduğu öne sürüldü. ABD'nin Indiana Tıp Fakültesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, bu yanlışlar arasında öldükten sonra saçın ve tırnakların uzaması yer alıyor...

GÜNDE 8 BARDAK SU İÇMEK, İNSANA YARAR DEĞİL ZARAR GETİRİR
GÜNDE 8 bardak su içmenin sağlığa yararlı olmadığı, çünkü zaten kişinin gün içerisinde içtiği çay, kahve ve meyve sularıyla bu ihtiyacı karşıladığı belirtildi. Ayrıca çok fazla su içmek zarar da verebilir. Araştırmayı yürütenlerden Dr. David Tovey, "Kimi zaman bir inanışı çürütmek çok zor olabiliyor. Ancak hepsi için birer kanıtımız var" dedi.

ÖLÜM SONRASI SAÇ VE TIRNAK UZAMAZ
UZMANLARA göre, saçın ve tırnakların uzaması için hormonların düzenli çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Ancak bu ölümden sonra kesinlikle mümkün değil. Bilim adamlarına göre, bunun nedeni ölümden sonra etlerin çekilmesi ve tırnakların uzamış gibi gözükmesi.

İNSAN, BEYNİNİN HER BÖLÜMÜNÜ KULLANIR
BEYNİMİZİN sadece yüzde 10'unu kullandığımız ise tamamen yanlış. Çünkü beynin hemen hemen her bölgesinin zekaya ve davranışa etkisi var. Bugüne kadar yapılan hiçbir beyin görüntüleme sisteminde beynin bir bölümünün "aktif olmadığı" saptanmadı.
Haberin fotoğrafları