kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eşi Andy ve bebeği Benjamin'le birlikte çok mutlu olduğunu söyleyen Lisa Allinson, "Başıma neler geldiğini hatırlamıyorum. Zaten hatırlamak da istemiyorum. Ama bildiğim tek şey var o da iyileşeceğim" dedi.

Doğum sonrası felç oldu yarı kafatası gitti, iyileşti

DIŞ HABERLER
İngiltere'de Lisa Allinson, doğum sonrası tansiyona bağlı felç geçirdi. Komaya giren beyni etkilendiği için kafatasının yarısı alınan Allinson, 6 hafta sonra yaşama döndü..
İngiltere'de doğum yaptıktan birkaç saat sonra inme geçirip komaya giren Lisa Allinson (34), 6 hafta sonra uyandı. Bolton kentinde yaşayan eczacı Lisa Allinson, 5 Haziran'da normal doğumla oğlu Benjamin'i kucağına aldı. Bebeğin ve annenin sağlık durumları başlangıçta çok iyi görünürken bir süre sonra annede farklılıklar tespit edildi. Başlarda sorulan basit sorulara yanıt veremeyen Allinson, bir süre sonra konuşamamaya başladı. Bilincini de kaybetmesi üzerine hemen acile kaldırılan annenin, çok ender görülen doğumla birlikte yüksek tansiyona bağlı felç geçirdiği belirlendi.

DOKTORU: BU BİR MUCİZE
Beyin tomografilerinde, beynin büyük bir bölümünde hasar oluştuğunu tespit eden doktorlar, anneyi acil ameliyata alarak kafatasına yapılan basıncı azaltmaya çalıştı. Bunun için de kafatasının yarısını çıkaran doktorlar, bunun yerine metal bir plaka yerleştirdi. 6 hafta boyunca komada kalan anne, sonunda uyandı ve bebeğini kucağına alabildi. Lisa Allinson'u 6 ay boyunca hastanede tutan doktorlar, yılbaşı tatili için evine gitmesine izin verdiler. Allison'un doktoru Darcy Lever, "Bir mucize gerçekleşti. Onu kurtarabilmek için kafatasının bir kısmını almamız gerekti" dedi. Lisa Allinson'un eşi Andy Allinson da "Benjamin'in daha ilk günlerinde tüm bakımını ben üstlendim. Çok zor zamanlar geçirdik ama evimize gideceğimiz için mutluyum" şeklinde konuştu.