kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero birer konuşma yapacak.

Erdoğan, Madrid'de ünlülerle buluşuyor

Bülent AYDEMİR ANKARA
Medeniyetler İttifakı Projesi'nin ilk forumu için 15-16 Ocak'ta İspanya'da bulunacak olan Başbakan; Banderas, Angelina Jolie, Zidane gibi yıldızlarla bir arada olacak..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Batı kültürü ile Arap-Müslüman kültürü arasındaki diyalogu teşvik etmek için oluşturulan Medeniyetler İttifakı Projesi'nin ilk forumuna katılmak üzere 15-16 Ocak tarihinde İspanya'nın Madrid kentine gidecek.

BM SEKRETERİ GELECEK
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından açılışı yapılacak forumda Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero birer konuşma yapacaklar. Oldukça renkli bir toplantı olması beklenen foruma, ünlü Hollywood yıldızları Antonio Banderas, Angelina Jolie ve George Clooney'in yanı sıra; dünyaca ünlü futbolcular Zidane ve Ronaldo da davet edildi. Başbakan Erdoğan katılmaları durumunda ünlülerle bir araya gelecek. İlki Madrid'de düzenlenecek ve hır yıl tekrarlanacak forumda; gençlik, eğitim, göç ve medya konuları ele alınacak. Foruma, 27 ülkeden 300'den fazla katılımcının iştirak edeceği belirtildi. Medeniyetler İttifakı Projesi'nin eşbaşkanlığını yürüten Türkiye bir eylem planı hazırlıyor. Devlet Bakanı Mehmet Aydın tarafından taslak şekli verilen eylem planında; öğrenci değişim programları, çeşitli toplantılar, medya okuryazarlığı, üniversitelerde Medeniyetler İttifakı Projesi'ni tanıtan etkinlikler, öğrencilere yönelik seminerler bulunuyor. Eylem Planı'na katkı sağlayan bir yetkili, hedefi, "Türkiye'nin Orta Asya ve Ortadoğu'ya öncülük etmesi" olarak açıkladı.

İŞADAMLARI GİDECEK
Başbakan Tayyip Erdoğan, Madrid'e 100 kadar işadamını da beraberinde götürecek. Önümüzdeki dönemde İspanyol KOBİ'lerle Türk KOBİ'ler arasında yeni ortaklıklar kurulması amaçlanıyor. İspanyol firmaları başta köprülerin özelleştirilmesi ve Halk Bankası olmak üzere Türkiye'deki özelleştirmelerle ilgileniyor. İspanya'da düzenlenen fuarlara bugüne kadar 97 Türk firması katıldı. İspanya'daki temaslarda iki ülke arasında turizm konusunda işbirliği imkanları da ele alınacak.
Haberin fotoğrafları