kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Operasyon kararı verirken kimsenin gazına gelmedik'

Umut TÜTÜNCÜ SABAH
Sınır ötesi harekât konusunda "Birilerinin gazına" gelmedik diyen Erdoğan, devletin hamasetle yönetilemeyeceğini vurguladı. Erdoğan, "Gaza gelseydik bu strateji uygulamak olmazdı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Operasyon kararı verirken kimsenin gazına gelmedik'
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyon konusunda TBMM'den aldıkları tezkere yetkisini hedefe ulaştırma amacında olduklarını belirterek, "Devlet yönetiminde hamasetle, anlık heyecanlarla adım atılmaz. Karar verirken bir vereceksin ama pir vereceksin. Devlet yönetiminde bilgi ve tecrübe olacak" dedi. Tezkere konusunda kendilerine gaz vermek isteyenler olduğunu dile getiren Erdoğan "Eğer bu gaza gelmiş olsaydık bu bir taktiği, bir stratejiyi hayata geçirmek olmazdı. Birilerini tatmin edilmesi olurdu. Biz aklıselim neyi gerektiriyorsa öyle davranırız" diye konuştu.

CHP'YE YÜKLENDİ
Konuşmasında, isim vermeden CHP'yi de eleştiren Erdoğan, Atatürk'ün söylediği "muasır medeniyetler seviyesine çıkma" hedefine ulaşmak için program yaptıklarını söyledi. Kendilerinden öncekilerinin samimi olmadığını savunan Erdoğan "Biz Atatürk üzerinden geçinmiyoruz. O'nun gösterdiği hedefe ulaşmak için çalışıyoruz" diye konuştu. CHP'yi sosyal demokrat olmamakla suçlayan Erdoğan, Almanya'da sosyal demokratların hazırladığı bir kitap için Türkiye'den CHP'den değil kendilerinden yazı istendiğini söyledi. Erdoğan daha sonra basına kapalı olarak Cemal Reşit Rey'deki Fuaye alanında törene katılan partilerle bayramlaştı.