kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mısır simidi

Haşlanmış mısırı rondodan geçirin. Mısırı, mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu havuz gibi açın. Kabaran mayayı, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp iki avucunuzun arasında çubuk halinde yuvarlayın, bu çubuğun iki ucunu birleştirerek simit haline getiriniz, sprey yağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Arzuya göre simit susamıyla süsleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik
* 4 su bardağı un

* 1 su bardağı su

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 1 adet yumurta

* 10 gr bira mayası

* Tuz

* Sprey yağ

* 1 çay bardağı haşlanmış mısır

* 1 kahve fincanı sıvı yağ

Üzeri için:

*
İstenirse susam