kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pirinç köftesi

Pirinci haşlayın. Kalan suyunu süzün. 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğurun. Başka bir tencereye yarım çorba kaşığı margarin alın. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı birlikte kavurun. Bademlerin kabuklarını soyun. Kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve tarçını ilave edin. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle açın. İçine kıymalı içten koyun. Tekrar kapatarak köfte şekli verin. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartın. Sosu için elmayı ve domatesi rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyin. Boza kıvamında pişirin. Kızaran köfteleri sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
Dışı için:
*
1/2 kg. pirinç
* 3 çorba kaşığı margarin
* Tuz
İçi için:
*
250 gr. yağsız kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı badem
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Tuz
* karabiber
* 1/2 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için:
*
1 adet yumurta
* Sıvıyağ
Sos için:
*
2 adet elma
* 1 adet domates
* 1 çorba kaşığı salça
* Biraz ketçap
* 2 diş sarmısak
* Su

Krem karamel
Süt, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye koyarak karıştırın. Kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Karamel yapmak için 1 bardak şekeri bir başka tencerede rengi koyulaşıncaya kadar çevirin. Mandalina suyunu ilave edip, ateşten alın. Küçük kaselerin dibine karameli koyun. Üzerine pişen muhallebiyi dökün. Üstüne tekrar karamel koyun. 1 gece dolapta beklettikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. süt
* 2 kahve fincanı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* Vanilya
* 4 yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı mandalina suyu

Afyonlu gözleme
Un, su ve maya hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. Diğer yanda tahin, afyon ve sıvıyağ bir kasede cıvık bir hale getirilir. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır. Merdaneyle bir tabak büyüklüğünde açılır. Ortasına afyonlu harçtan sürülür. Az şeker serpilir. Oklavayla sarılır. Ortasından bastırılarak tekrar merdane ile açılır. Teflon tavada pişirilir ve servis yapılır.

MALZEMELER
*
Un
* Su
* Maya
* Az tuz
* Tahin
* Afyon
* Az şeker
* Az sıvıyağ