kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mendil börek

Malzemeler
*
2 adet yufka
* 3 kaşık yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı zeytinyağı (1 çorba kaşığını ayırın)
* 100 gr. peynir (ufalanmış)
* 2 tatlı kaşığı çörekotu
* 2 tatlı kaşığı susam (süslemek için ayrılacak)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
Yoğurt, yumurta ve yağı iyice çırpıp, süzün. Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine hazırladığınız karışımdan serpin. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirip, kalan karışımı yufkanın her tarafına sürün. Yufka kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın. Peynir, çörekotu, susam ve maydanozu harmanlayın ve kare yufkanın ortasına serpin. Yufkanın sivri köşeleri ortaya gelecek şekilde bohça gibi katlayın. Üzerine kalan yağı sürüp, ayırdığınız susamı serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. ufalanmış) ayrılacak)

Portakallı kereviz
Malzemeler
*
1 kg. kereviz (halka doğranmış)
* 2 adet soğan (halka doğranmış)
* 1 adet havuç (halka doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 adet portakal suyu (ekşi)
* 2 adet kesme şeker
* 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun. Portakal suyu, zeytinyağı ve arzu ettiğiniz miktar tuzu çırpıp malzemenin üzerine gezdirin. Şekeri ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerine kereviz yaprağı serpip servis yapın.

Tepsi kebabı
Malzemeler
*
1/2 kg. kıyma
* 1 kg. kemer patlıcan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 75 ml. et suyu
* Tuz
* karabiber
* toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
Kıymayı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, iki parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.